2023-04-10 07:14:55
Φωτογραφία για Μήνυμα Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για την 197η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων



Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τον εορτασμό της 197ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.. Κατόπιν ανάρτησε στα προσωπικά του social media το ακόλουθο μήνυμα:

«197 Χρόνια  από την Έξοδο του Μεσολογγίου! Στο «Αλωνάκι» της Ελευθερίας τιμάμε τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Παγκόσμιο Σύμβολο Ελευθερίας η Ηρωική Έξοδος του Μεσολογγίου, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Η ιστορική πράξη συλλογικής αυτοθυσίας που σημειώθηκε ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων 10 Απριλίου 1826, συγκλόνισε όλο τον Δυτικό κόσμο, διδάσκοντας την αξία της Ελευθερίας, ως ύψιστου αγαθού καθώς και την ανυπέρβλητη αξία της ενότητας για την προάσπιση της Πατρίδας. Ήταν αυτή η πράξη που αναζωπύρωσε τον φιλελληνισμό στις καρδιές όλων των λαών. Οφείλουμε ενός λεπτού σιγή για όλους όσοι μετέτρεψαν το Μεσολόγγι σε πανανθρώπινο σύμβολο ελευθερίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Για όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Ας πάρουμε θάρρος και δύναμη απ’ τους προγόνους μας και ας διδαχθούμε από την εθνική πίστη και ομοψυχία των ηρώων Μεσολογγιτών! Χρόνια Πολλά με  εθνική υπερηφάνεια, υγεία και δύναμη να αποδώσουμε στο ιστορικό παρελθόν μας τις τιμές που αρμόζουν! Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα! Χρόνια Πολλά στο Μεσολόγγι!»

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ