2023-04-10 23:04:59
Φωτογραφία για Αίτημα του Δήμου Διονύσου για εκσυγχρονισμό της διάβασης του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο
Η Ασφάλεια και ο εκσυγχρονισμός της διάβασης του ΟΣΕ στον Αγιο Στέφανο ήταν το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας και του Δημάρχου Διονύσου.

Ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Σταθμού στον Άγιο Στέφανο είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι Δήμαρχοι Σπύρος Βρεττός (Αχαρνών) και Ανδρέας Ευθυμίου (Μοσχάτου-Ταύρου).

Ο κ. Καλαφατέλης, αφού επέδωσε στον κ. Γεραπετρίτη το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, έθεσε στον Υπουργό μία σειρά από αιτήματα για το Σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο.

Τα αιτήματα αυτά όπως περιγράφονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου, συνοπτικά είναι:Ασφάλεια και εκσυγχρονισμός της διάβασης του ΟΣΕ στον Αγιο Στέφανο (η σημερινή λειτουργία είναι με μανιβέλα, η οποία μάλιστα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν λειτουργεί).Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών:Καθαρισμός κτιρίων, στάσεων, διάβασης πεζών και περιβάλλοντα χώρου.Τοποθέτηση μπαρών και σήμανσης με φωτεινούς σηματοδότες.Τοποθέτηση παραπετασμάτων.Ενοικίαση ενός από τα κτίρια του ΟΣΕ, η οποία έχει ζητηθεί εδώ και 2,5 χρόνια χωρίς ανταπόκριση.Πύκνωση των δρομολογίων και αύξηση των βαγονιών.Διαπλάτυνση γέφυρας και εκμετάλλευση του ελεύθερου χώρου που θα δημιουργηθεί με χώρους πρασίνου και αναψυχής.Υλοποίηση μελέτης, το συντομότερο δυνατόν, για την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου.

in.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ