2023-04-11 20:49:26
Φωτογραφία για Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας
Συνεδρίασε σήμερα, Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του Σ.Ο.Π.Π. Μαρίας Σαλμά. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου, τον σχεδιασμό δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές εν όψει καλοκαιρινής περιόδου καθώς και από σεισμικά φαινόμενα έτους 2023.

Κάνοντας τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας ανέφερε πως σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (2021 &2022), φέτος δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα ή εκτεταμένες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, κυρίως στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, κρίθηκαν αναγκαίες και πραγματοποιήθηκαν άμεσα παρεμβάσεις από την Π.Ε. Αιτωλ/νίας με μηχανήματα έργου, που περιλάμβαναν εργασίες άρσης καταπτώσεων, αποχιονισμούς, ρίψη αντιπαγετικού αλατιού και καθαρισμούς δρόμων.


Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, η κ. Σαλμά επεσήμανε πως η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Δήμους και τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι διαρκής, ενώ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, πρωταρχικός στόχος όλων είναι ο άμεσος συντονισμός δράσεων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος. «Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η φετινή αντιπυρική περίοδος να είναι ήπια και χωρίς σοβαρά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε όλοι εδώ παρόντες κι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε εάν και εφόσον χρειασθεί» σημείωσε στην εισήγησή της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Στην συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συμμετείχαν επίσης ο Δ/τής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας Πύραρχος, Ι. Κουσαρίδας, οι Δ/τές Π.Υ. Μεσολογγίου Στούμπος Παν. Και Ναυπάκτου Καγιάς Β., οι Υπ/τές Π.Υ. Αγρινίου, Αποστόλου Θ., και Αμφιλοχίας Νέστορας Δ., οι Υποδ/ντές Διευθύνσεων Αστυνομίας Αιτωλίας, Τέλωνας Αλ. και Ακαρνανίας, Σπυρόπουλος Κ., ο εκπρ/πος του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, Παπαγεωργίου Γ., ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ, Καπώνης Δημ., οι Αντιδήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Καραπάνος Ν., Αγρινίου Σκορδόπουλος Δ., Ναυπακτίας Κοτρωνιάς Θ. και Αμφιλοχίας Νίκας Ν., οι Προϊστάμενοι της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Νικολόπουλος Νικ., Δήμου Ξηρομέρου Μακρής Ι., Δ. Αμφιλοχίας Χούτας Γ. και Δ. Αγρινίου Καπέρδα Θ., ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοντογιάννης Γ., η Διευθύντρια Δασών Αιτωλ/νίας, ΛεπίδηΑναστ., ο επικεφαλής της Ελληνοαμερικανικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης Καλογερόπουλος Δ. και η εκπρ/πος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Θεοδωράκη Μαρία.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ