2023-04-12 06:06:07
Φωτογραφία για Συμπορευθώμεν Αυτώ: Μεγάλη Τετάρτη
Με την Μεγάλη Τετάρτη κλείνει ένας κύκλος προετοιμασίας για τα πάθη του Κυρίου. Κεντρικό πρόσωπο της ημέρας είναι η πόρνη του Ευαγγελίου, η οποία εμφανίζεται πλήρως μετανοημένη ενώπιον του Χριστού και προσφέρεται να του πλύνει τα πόδια, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα πολύ ακριβό άρωμα, αλλά και τα μαλλιά της ως πετσέτα για να τα σκουπίσει. 

Ο Χριστός βλέποντας την μετάνοιά της αλλά και την διάθεσή της να παραδόσει ό,τι έχει εκείνη την στιγμή στον Ίδιο, την συγχωρεί. Βλέποντας το γεγονός αυτό να συμβαίνει, ο Ιούδας σκανδαλίζεται, διότι θεωρεί πως θα ήταν καλύτερο τα χρήματα που έδωσε η γυναίκα για να αγοράσει το άρωμα να δοθούν στους φτωχούς. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο Ιούδας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Χριστό και πως έχει πάρει την απόφαση μέσα του να Τον προδώσει. 

Το συγκλονιστικό γεγονός της μετάνοιας της γυναίκας αυτής μας υπενθυμίζει για άλλη μία φορά ότι η αμαρτία δεν είναι η ίδια η πράξη της πορνείας, αμαρτία είναι η απομάκρυνση από τον Θεό, η οποία προκαλείται από την πράξη αυτή. 

Είναι σημαντικό λοιπόν να καταλάβουμε δεν διαφέρουμε από την Πόρνη του Ευαγγελίου, διότι μπορεί να μην διαπράτουμε την συγκεκριμένη αμαρτία της πορνείας, όμως διαπράτουμε άλλες αμαρτίες που μας απομακρύνουν από τον Χριστό και πολλές φορές δεν μετανοούμε για αυτές όπως μετανόησε τελικά η γυναίκα αυτή. Με τον π. Ιωσήφ Κουτσούρη και τον π. Γεώργιο Δορμπαράκη.
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ