2023-04-21 08:09:27
Φωτογραφία για Η κουνιστή πολυθρόνα της ...γιαγιάς στην σύγχρονη διακόσμηση
Ένα από τα πιο κλασσικά αλλά και διαχρονικά έπιπλα αφού μια κουνιστή πολυθρόνα δεν είναι αποκλειστικά συνυφασμένη με την εικόνα της ...γιαγιάς που πλέκει ή του ...παππού που διαβάζει την εφημερίδα του και μπορεί θαυμάσια να βρει τη θέση της και σε καθ όλα σύγχρονης διαμόρφωσης χώρους. 

Όπως και όλα τα vintage στυλ έπιπλα, ακόμη και μια εντελώς κλασικού σχεδιασμού  ξύλινη ή μπαμπού κουνιστή πολυθρόνα, μπορεί να συνυπάρξει όχι μόνο σε χώρους διακοσμημένους σε αντίστοιχο κλασικό ύφος αλλά και σε πολύ πιο μοντέρνας αισθητικής σπίτια. 

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής της, τον γενικό σχεδιασμό αλλά και τα υφασμάτινα στοιχεία με τα οποία θα πλαισιωθεί μια κλασική κουνιστή πολυθρόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί διακοσμητικά σαν το μοναδικό και κεντρικό vintage κομμάτι του χώρου ή να ενσωματωθεί πλήρως αισθητικά με πιο μοντέρνας αισθητικής έπιπλα. 

Παλιές κουνιστές πολυθρόνες συχνά είναι διαθέσιμες και στα καταστήματα με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα και ακόμη και αν πρόκειται για κομμάτια με μικρές φθορές εύκολα μπορούν να συντηρηθούν και να μετατραπούν σε ένα εντυπωσιακό έπιπλο για τον χώρο του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας. 


Το τρίψιμο του φθαρμένου ξύλου και το πέρασμά του με βερνίκι εμποτισμού, το βάψιμο του σκελετού με χρώμα κιμωλίας και η επιδιόρθωση σε τυχόν φθορές που έχει υποστεί η συνήθως βιενέζικη ψάθα που διαθέτουν οι πολυθρόνες αυτού του τύπου στο κάθισμα και την πλάτη είναι διαδικασίες που εύκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν και να δώσουν ...νέα ζωή ακόμη και σε ιδιαίτερα παλιές και φθαρμένες κουνιστές πολυθρόνες. 

Με την ίδια ευκολία μια κλασική κουνιστή καρέκλα-πολυθρόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικού χώρους. 

Ο πιο διαδεδομένος σύγχρονος τύπος καθίσματος αυτής της μορφής είναι οι κουνιστές πολυθρόνες της ΙΚΕΑ, που βάσει των πωλήσεών τους διαχρονικά ανήκουν στα 10 best seller προϊόντα της παγκοσμίως. 

Είναι εξίσου άνετες και χαλαρωτικές όπως και μια κλασική κουνιστή πολυθρόνα, οικονομικές και ο λιτός σχεδιασμός τους τις κάνει κατάλληλες για κάθε χώρο ανεξάρτητα από το γενικό στυλ διακόσμησής του, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε σετ των δύο κομματιών στο σαλόνι σαν κεντρικά καθίσματα μαζί με τον καναπέ. 

Εκτός των έτοιμων καλυμμάτων - μαξιλαριών της ΙΚΕΑ μια τέτοια πολυθρόνα μπορεί να πλαισιωθεί με κάθε τύπου και χρώματος υφάσματα και να συνδυαστεί απόλυτα με τα υπόλοιπα έπιπλα σε κάθε χώρο.   

Ένας επίσης δημοφιλής τύπους κουνιστής πολυθρόνας σύγχρονης αισθητικής είναι οι καρέκλες - πολυθρόνες πολυπροπυλενίου με μεταλλικά πόδια και ξύλινη βάση, που διατίθενται στην σύγχρονη αγορά επίπλων σε ποικιλία μεγεθών, σχεδίων και αποχρώσεων. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και κουνιστές υφασμάτινες πολυθρόνες  σε διάφορα σχέδια, που διαθέτουν πόδια-βάση που επιτρέπουν την κίνηση του καθίσματος. Παρά το πλεονέκτημα ότι εύκολα μπορούν να σεταριστούν με ίδιους καναπέδες και συμβατικές πολυθρόνες η έλλειψη ξυλινού σκελετού στο επάνω μέρος τους δίνει μια ιδιόμορφη όψη και η γενική αισθητική τους υπολείπεται ενός αντίστοιχου επίπλου κλασικού σχεδιασμού.  

Σε κάθε περίπτωση οι κουνιστές πολυθρόνες όχι μόνο δεν ανήκουν στα ντεμοντέ κομμάτια και μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου χώρου αλλά ταυτόχρονα λειτουργικά παραμένουν από τους πιο άνετους και χαλαρωτικούς τύπου καθίσματος. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ