2023-04-22 12:20:47
Φωτογραφία για Σε σχέση με την επιλογή διευθυντών στα δημόσια σχολεία
Επειδή διάβασα πολλές αναρτήσεις σε σχέση με την επιλογή διευθυντών στα δημόσια σχολεία...σκεφτηκα τα παρακάτω.

Η αξιολόγηση κατά τη γνωμη μου πρέπει να είναι αντικειμενική τόσο για τους διευθυντές των δημόσιων σχολείων όσο για τους εκπαιδευτικους ώστε να βελτιωθεί η δημόσια εκπαίδευση της χώρας.

Τα μόρια κατά την γνώμη μου (προφανως δεν εχω καμια σχεση με το δημοσιο σχολείο αρα δεν γνωριζω πολλά- διορθώστε με) θα πρέπει να είναι μονον από τις ολοκληρωμένες σπουδές σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα και από τις δημοσιευσεις σε περιοδικά scopus (peer reviewed) και όχι από συνέδρια της πλακας με “κβαντικούς” ηθοποιους και βιβλια από αγνωστους εκδοτικούς οίκους μηδενικού κύρους.

Οι συνεντεύξεις θα πρεπει να γινονται από υπεύθυνους με υψηλότερα προσόντα απο εκείνα των διευθυντών και ας καθυστερει πολυ η διαδικασία επιλογής και όχι από κομματικά στελέχη.

Στις θέσεις των διευθυντών θα πρεπει κατά την ταπεινή μου άποψη να μπαίνουν μόνον εκπαιδευτικοί που έχουν σπουδές στα πρωτεύοντα μαθήματα (φιλολογοι, μαθηματικοι, φυσικοί, χημικοί κλπ) και όχι γυμναστές, θεολόγοι…για να συμπληρώσουν το ωράριο τους. Διευθυντής πρέπει να είναι ο καλύτερος για να πάει καλά το σχολείο και οι μαθητές του!!


Και φυσικά θα πρέπει ο διευθυντής να αξιολογείται ΑΝΩΝΥΜΑ από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και οι αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών να πηγαίνουν απευθείας στους κριτές του. Εκεί να σας δω πως θα αλλάξουν οι κακές συμπεριφορές ορισμένων Μιλάμε για τα αυτονόητα δηλ. που θα γίνονταν σε κάθε εκπαιδευτικό φορέα στον ιδιωτικό τομέα (κυρίως στο εξωτερικό γιατι εδώ εχουμε και αλλες παθογένειες) ώστε να πάει καλά ενα σχολείο προς όφελος των μαθητών του. Το σχολείο είναι για τους μαθητές όχι για τους εκπαιδευτικούς και οφείλουμε ως πολιτεία να παρέχουμε υψηλου επιπέδου μόρφωση δωρεάν σε όλους. Η υψηλού επιπέδου μόρφωση θέλει και αξιολόγηση όσων την παρέχουν και όσων διευθύνουν τα σχολεία.

Στην Μεγάλη Βρετανια οι διευθυντές φτάνουν να έχουν αμοιβες 100.000 λιρών!! το χρόνο και ανω και οι θέσεις είναι ανταγωνιστικές. Φυσικά παιρνουν τους καλύτερους διευθυντές με τις καλύτερες σπουδές και οι θέσεις ελκύουν και υψηλών προσόντων εκπαιδευτικούς. Γνωρίζω φίλους που παραιτήθηκαν από θέσεις στον ιδιωτικό τομέα για να πανε στην δημόσια εκπαίδευση λόγω αποδοχών και ευκαιριών εξέλιξης!! (διορθώστε με οσοι εργάζεστε στο εξωτερικο παρακαλω).

Στην χώρα μας, οσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις, πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία όπου οι διευθυντές είναι υψηλών προσόντων, οι εκπαιδευτικοι αξιολογουνται διαρκως και έχουν υψηλά προσόντα ή πηγαίνουν -αν τα καταφέρουν- τα παιδιά τους στα πρότυπα σχολεία, οπου το επίπεδο των μαθητών είναι υψηλό.

Γιατί λοιπόν να νοιαστούν όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα παιδιά όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία και την πανάκριβη φροντιστηριακή εκπαίδευση;

Ο κομματισμός και η αναξιοκρατία έχει υψηλό τίμημα. Φυσικά το τίμημα το πληρώνουν όσοι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις. Οι πολλοί.
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ