2023-04-22 22:19:39
Φωτογραφία για Κindercore: Η πιο χαρούμενη τάση στην σύγχρονη διακόσμηση
Η ονομασία του προέρχεται από το Γερμανικό "kind" = παιδί και πρόκειται για μια σύγχρονη τάση στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων που πραγματικά δημιουργεί μια έντονα έγχρωμη και χαρούμενη ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε χώρους διαμορφωμένους για παιδιά. 

To Kindercore εμφανίστηκε αμέσως μετά το τέλος των lockdown λόγω πανδημίας, θέλοντας να εκφράσει την ανάγκη για περισσότερη ...χαρά και  χρώμα, στο χώρο όχι μόνο του design αλλά και της μόδας με ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα σε έντονες φωτεινές αποχρώσεις και λιτές  γεωμετρικές φόρμες. 

Οι χρωματικοί συνδυασμοί και οι αποχρώσεις θυμίζουν, γενικά, σε δημιουργίες ...lego αλλά και τα έργα μοντέρνων ζωγράφων από του Mondrian και του Miró. 

Μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο είναι οι βασικές αποχρώσεις που χρησιμοποιεί το αυθεντικό Kindercore στυλ και οι οποίες χρησιμοποιούνται συνδυαστικά είτε πάνω στο ίδιο αντικείμενο - επιφάνεια είτε διαφορετικά στοιχεία του χώρου. 


Η απλότητα σε σχήματα - φόρμες είναι επίσης ένα τυπικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου στυλ, που εκτός των γραμμικών σχεδίων αγαπά ιδιαίτερα και τα καμπύλα αντικείμενα.  

Διακοσμητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε λευκό όσο και σκουρόχρωμο "φόντο" που μπορεί να δημιουργούν τοίχοι και γενικά μεγάλες επιφάνειες, με εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Η διαφορά του Kindercore σε σχέση με την γενικά πολύχρωμη διακόσμηση ενός χώρους είναι ότι η συγκεκριμένη τάση διακρίνεται γενικά για την απλότητά της, τα όχι πολλά έπιπλα-αντικείμενα στον ίδιο χώρο και κυρίως στην ένταση των αποχρώσεων που είναι ιδιαίτερα φωτεινές.  

Αν και πρόκειται για ένα στυλ που ανήκει στο μοντέρνο ύφος με αρκετούς τρόπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χώρους διαμορφωμένους σε πιο κλασσικό - ρουστίκ ύφος. 

Το βάψιμο μικρών ή μεγαλύτερων επίπλων σε έντονες φωτεινές αποχρώσεις είναι από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για την δημιουργία μιας Kindercore ατμόσφαιρας. 

Η χρήση πολύχρωμων κάδρων - έργων τέχνης είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος υιοθέτησης του συγκεκριμένου στυλ σε συνδυασμό με έπιπλα - αντικείμενα σε έντονες και διαφορετικές αποχρώσεις. 

Το Ρετρό και το στυλ του Μεσοπολέμου είναι επίσης εύκολο να συνδυαστούν με Kindercore αισθητική με την χρήση επίπλων βαμμένων σε έντονες αποχρώσεις αλλά και αντίστοιχα έντονων χρωμάτων σε υφασμάτινα στοιχεία. 

Τα συγκεκριμένα στυλ επίσης εύκολα αποκτούν και μια Kindercore αισθητική στον χώρο της τραπεζαρίας με την χρήση καθισμάτων σε έντονες και διαφορετικές αποχρώσεις και συνδυασμό με μερικά ακόμη αντικείμενα σε ανάλογα χρώματα. 

Ο χώρος της τραπεζαρίας, γενικά, πολύ ευκολότερα μπορεί να διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο στυλ με αντικείμενα σχετικά μικρού όγκου και κυρίως καρέκλες, κάδρα και μικρά διακοσμητικά στοιχεία. 

Για τους πιο ...τολμηρούς και όσους αγαπούν ιδιαίτερα το χρώμα το Kindercore μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε χώρο, ακόμη και σε αυτόν της κουζίνας με έντονα χρώματα σε τοίχους, πλακάκια, συσκευές και ντουλάπια για την δημιουργία μια πολύ ξεχωριστής ατμόσφαιρας. 

Πρόκειται για ένα ύφος ιδιαίτερα κατάλληλο και για την δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας σε επαγγελματικούς χώρους και ιδιαίτερα χώρους δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με παιδιά, όπου οι έντονες αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους επιφάνεια - αντικείμενο από ξύλο, ύφασμα, μέταλλο ή και πλαστικό.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ