2023-04-24 15:35:26
Φωτογραφία για Βιολογικός καθαρισμός Δ.Ε. Αλυζίας. Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης με 12.475.520 €. Έργο πνοής για την περιοχή που έπρεπε να το είχαμε χθες, αλλά έστω και αργά δρομολογείται.



 

Μέσα στις άγιες ημέρες του Πάσχα, γίναμε γνώστες μίας πολύ σημαντικής εξέλιξης, ότι η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου στο Ταμείο Ανάκαμψης, για την κατασκευή του Βιολογικού ΕΕΛ (Μύτικα, Κανδήλας, Βάρνακα) και των αποχετευτικών δικτύων, ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ με χρηματοδότηση 12.475.520 € και ήρθε στα ταμεία του Δήμου Ξηρομέρου, το μεγαλύτερο ενιαίο ποσό από ιδρύσεως του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου και των τέως Καποδιστριακών Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών (δείτε εδώ - ΑΔΑ: ΨΗΑΓ4653Π8-ΜΛΠ).... Το θετικό είναι ότι η πρόταση που εγκρίθηκε, περιλαμβάνει παράλληλα την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των ΕΕΛ Αστακού και Αλυζίας, ώστε τα δύο έργα να καταστούν βιώσιμα, με μείωση του κόστους χρήσης για τους κατοίκους.

Εκεί που ο βιολογικός της Δ.Ε. Αλυζίας είχε απενταχθεί το 2015 (δείτε εδώ) και μετά για 4 χρόνια ήταν στα αζήτητα, κάποιοι από το Σεπτέμβριο του 2019 δούλεψαν και παρά τα ανεξήγητα εμπόδια που έβαλαν ορισμένοι, με διάφορες μεθοδεύσεις και τακτικές, ώστε να εμποδίσουν αυτό το θετικό έργο για τον τόπο συνολικά, το έργο εκκινεί, με το 1ο βήμα την πολύ καλή χρηματοδότηση του.


Από εδώ και πέρα πρέπει να τρέξουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή να ετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης, να γίνει η δημοπρασία, να βγει προσωρινός και οριστικός ανάδοχος.

Κατόπιν ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο (>500.000 €), η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, εγκατάσταση του αναδόχου στο εργοτάξιο, η εκτέλεση του έργου με βάση την μελέτη του και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Τέλος η παράδοση του έργου προς χρήση στους πολίτες, στους οποίους και ανήκει κάθε δημόσιο έργο, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Είναι ένας δρόμος μακρύς και όλοι γνωρίζουν ότι οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι «δύσκολα» έργα, αλλά απαραίτητα αν θες να πας παρακάτω και να κατοχυρώσεις την αναπτυξιακή προοπτική.

Σαν ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS, θα παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη στο συγκεκριμένο πολύ σημαντικό έργο και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Η αρχή έγινε, με το 1ο βήμα, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου και φέρει τη σφραγίδα της δημοτικής αρχής του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, που εξ αρχής το πίστεψε, δούλεψε, το επιδίωξε και το κατάφερε, προς συμφέρον όλων των δημοτών.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ