2023-04-24 15:54:22
Φωτογραφία για Ψηφίζω με ζεστή καρδιά και χέρι μυαλωμένο  ( Γράφει ο Χρυσόστομος Πατουλας)
Δεν ξέρω αν πιστεύετε στις υποσχέσεις των πολιτικών. Εγώ πάντως έχω επιφυλάξεις… Η υπόσχεση έχει βαθύ νόημα, γιατί κρύβει μέσα της την αλήθεια της ελπίδας, το επίμονο θέλω της προσμονής και τον ευγενικό πόθο της ψυχής... Προεκλογική περίοδος και κάθομαι σ’ ένα μεγάλο καφενείο, τόσο μεγάλο, που χωρούσε, σχεδόν, όλους τους κατοίκους του χωριού… ας πούμε 2000 άτομα, άτομα όμως, που είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε.

Σε κάποια στιγμή και ενώ όλα ήταν ήσυχα και ήρεμα, νάσου και μπαίνει μέσα στο καφενείο, ένας άνδρας πρόσωπο. Με βήματα σιγανά και σταθερά κατευθύνεται σ’ ένα ξύλινο πατάρι. Ανεβαίνει… από εκεί έβλεπε όλους και τον έβλεπαν όλοι. Μείναμε όλοι στη θέση μας σαν να μας κάρφωνε κάτι στο δάπεδο. Κάτι μας έλεγε, πως θα ζούσαμε μια ανθρώπινη αλήθεια.

Σε χρόνο ανύποπτο και ενώ κρατούσαμε την αναπνοή μας, ακούγεται δυνατή και καθαρή η φωνή του: Γεια σας αγαπητοί συμπατριώτες. Είμαι και πάλι ευτυχής, που βρίσκομαι κοντά σας. Την πρώτη φορά ήρθα να μου δώσετε την ψήφο σας και τώρα, ήρθα να σας δώσω αυτό που δικαιούσθε. Ίσως φανούν σε πολλούς, αυτά που λέω, παράξενα και δεν έχετε άδικο. Και όμως… αγαπητοί συμπατριώτες, με ψηφίσατε.


Μα ποιος είσαι τι ζητάς από μας: ακούσθηκε μια δυνατή φωνή… Εμείς δεν σε ξέρουμε και ούτε σε ψηφίσαμε. Δεν με ξέρετε; Αλλά ας είναι. Σας το ξαναλέω, πως ήρθα να σας δώσω αυτά που δικαιούσθε. Είναι η σειρά μου να κάνω και εγώ κάτι για σας. Τώρα, για το ποιος είμαι… Ορίστε… και τραβάει με μια απότομη κίνηση του χεριού του, τη μάσκα, που έκρυβε το πραγματικό του πρόσωπο.

Ένα ωω!… ακούσθηκε μακρόσυρτο και δυνατό. Ο άνδρας ήταν ένας γνωστός πολιτικός, ένας βουλευτής του Νομού… Και τώρα ακούσθηκε η φωνή του, τώρα που είδατε ποιος είμαι, πέστε μου τα παράπονά σας, τα αιτήματά σας, τα θέλω σας, τα προβλήματά σας. Σας υπόσχομαι να κάνω το παν, ότι περνάει από το χέρι μου, για να δικαιώσω τους πόθους σας.

Μια απέραντη σιγαλιά απλώθηκε… σιγαλιά, που έκαιγε το νου… και σε χρόνο μηδέν, έφερε την απάντηση; Που ήσουν τόσο καιρό μεγαλόψυχε βουλευτή μας; πότε μας νοιαστήκατε και πότε σκεφθήκατε το φτωχό χωριό μας; μας είχατε δώσει στις προηγούμενες εκλογές υποσχέσεις, πως θα αλλάξουν πολλά, όμως… δεν άλλαξαν. Μας αγνοήσατε… Και τώρα; Πάλι υποσχέσεις Ψηφοφόρε: Ψήφισε με ζεστή καρδιά, ψήφισε με χέρι μυαλωμένο. Ψήφισε αυτούς που σε νοιάζονται και σε σέβονται. Η ψήφος είναι η δύναμή σου, είναι αυτή, που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις. Είναι η δύναμη της Δημοκρατίας
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ