2023-05-03 07:00:34
Φωτογραφία για Η αντικοινωνική συμπεριφορά του πετάγματος σκουπιδιών παράπλευρα στους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους, στις παραλίες και στην θάλασσα. Η σημασία οργάνωσης εθελοντικών ομάδων καθαρισμού.
Πραγματικά μας είναι πολύ δύσκολο και πολύ ακατανόητο να μπορέσουμε να εξηγήσουμε την αντικοινωνική συμπεριφορά, κάποιων πολλών απ' ότι φαίνεται συμπολιτών μας,...... του ανεξέλεγκτου πετάγματος σκουπιδιών στους παράπλευρους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους, στην παραλία και στην θάλασσα.

Πλαστικά μπουκάλια από εμφιαλωμένα νερά κυρίως και αναψυκτικά δευτερευόντως, αλουμινένια κουτάκια, πολλά πλαστικά ποτήρια καφέ, χαρτιά κ.α., πλαστικές σακούλες, πεταγμένα δεξιά και αριστερά στους δρόμους, σε κοινόχρηστους χώρους, σε παραλίες, πεταγμένα μέσα στο Πέλαγος, δυστυχώς από εμάς τους ίδιους που δεν σεβόμαστε τον τόπο που κατοικούμε μόνιμα ή βρισκόμαστε ως περαστικοί ή επισκέπτες.

Υπάρχει ο Δήμος που μαζεύει και κάποιοι εθελοντές που αθόρυβα κάνουν το ίδιο, αλλά με κοινή λογική δεν γίνεται ένας Δήμος με τα γνωστά προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών του να τρέχει πίσω από τον καθένα μας και να μαζεύει τα αποτελέσματα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μας, πολύ δε περισσότερο το καλοκαίρι που πλησιάζει και ο πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ.

Για την θάλασσα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, με τα σκουπίδια να ξεβράζονται στις ακτές και να δημιουργούν μία πολύ άσχημη εικόνα.

Ελπίδα μας γράφοντας αυτό το μικρό πόνημα είναι, έστω και 1 από τους 10 που κάνει αυτό, να ευαισθητοποιηθεί, να σκεφτεί και να το δει αλλιώς... και φυσικά δικαιώνεται η φράση ότι όλα είναι θέμα Παιδείας.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ