2023-05-03 08:57:43
Φωτογραφία για Τα φρούτα που σαμποτάρουν την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος



Ενώ τα φρούτα συνήθως θεωρούνται υγιεινή τροφή και μια υπέροχη γλυκιά απόλαυση, ορισμένα από αυτά δεν μπαίνουν στη λίστα με τα καλύτερα φρούτα που θα σε βοηθήσεις να χάσεις βάρος. Τα φρούτα έχουν τις βιταμίνες, τα θρεπτικά συστατικά και τις φυτικές ίνες που χρειάζεσαι για να παραμείνεις σε φόρμα. Όπως κάθε τρόφιμο, έτσι και τα φρούτα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Η κατανάλωση πολλών φρούτων με ζάχαρη μπορεί να σε γεμίσει κιλά. Παρόλο που εξακολουθούν να είναι καλύτερα από ένα σακουλάκι πατατάκια, ορισμένα φρούτα είναι χειρότερα από άλλα. Μείνε, λοιπόν, μακριά από αποξηραμένα και τροπικά φρούτα εάν θέλεις να χάσεις βάρος.

Τα αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι φρούτα που έχει αποστραγγιστεί σχεδόν όλο το νερό από αυτά μέσω μεθόδων ξήρανσης. Ο καρπός συρρικνώνεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αφήνοντας ένα μικρό, αποξηραμένο φρούτο
. Οι σταφίδες, οι χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα είναι τα πιο κοινά είδη αποξηραμένων φρούτων. Άλλες ποικιλίες αποξηραμένων φρούτων που είναι επίσης διαθέσιμες και μερικές φορές είναι σε ζαχαρωμένη μορφή (επικαλυμμένα με ζάχαρη). Αυτά περιλαμβάνουν μάνγκο, ανανάδες, κράνμπερι, μπανάνες και μήλα. Μετά τη διαδικασία ξήρανσης, τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν πολύ περισσότερο από τα φρέσκα φρούτα. Πολλοί τα τρώνε ως σνακ ή τα προσθέτουν στη σαλάτα τους, στο πλιγούρι βρώμης ή ακόμα και στο γιαούρτι.

Όμως, όταν καταναλώνονται σε υπερβολική ποσότητα, τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν καταστροφική επίδραση στη συνολική υγεία και στους στόχους απώλειας βάρους. Είναι υψηλά σε θερμίδες και ζάχαρη και υστερούν σε φυτικές ίνες.

Τα τροπικά φρούτα

Τα τροπικά φρούτα και λαχανικά αναπτύσσονται σε ζεστές και υγρές περιοχές της Ασίας, της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Ωκεανίας. Αυτή η κατηγορία φρούτων τείνει να έχει περισσότερη ζάχαρη και θερμίδες από τις άλλες ομάδες φρούτων (μούρα και φρούτα που αναπτύσσονται στις ηπειρωτικές ΗΠΑ) και αν προσπαθείς να αποφύγεις τη ζάχαρη, είναι καλύτερο να αποφύγεις αυτήν την ομάδα. Τα τροπικά φρούτα μπορεί να έχουν κρυφές θερμίδες που μπορεί να εμποδίσουν τα σχέδιά σου για απώλειας βάρους. Είναι καλύτερο να αποφύγεις αυτά τα φρούτα καθώς είναι επίσης πολύ πλούσια σε σάκχαρα.

πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ