2023-05-03 14:30:03
Φωτογραφία για Δημοπράτηση του έργου : Παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε οδούς του Δήμου Αγρινίου
Την Τρίτη 30 Μαΐου δημοπρατείται το έργο «Παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε οδούς του Δήμου Αγρινίου» το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 2.000.000,00 ευρώ.. «Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και προχωρούμε στη δημοπράτηση ενός ακόμη σημαντικού έργου που θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των Αγρινιωτών. Με το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται ακόμη η λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και των ΑΜΕΑ», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου σε 432 σημεία προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας των πολιτών.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών σήμανσης σε σημεία όπου υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα, ιδιαίτερα για τους πεζούς, όπως σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, σημεία οδικής πρόσβασης σε κτίρια και υποδομές του Δήμου Αγρινίου. Επιπλέον, για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας στα σχολικά κτίρια, προβλέπεται η εγκατάσταση ειδικών παλλόμενων προειδοποιητικών σηματοδοτών ενός πεδίου με φωτοβολταϊκή τροφοδοσία, οι οποίοι κρίνονται απαραίτητοι για την ασφαλή κυκλοφορία των μαθητών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ