2023-05-05 21:49:16
Φωτογραφία για Προς δημοπρασία η χρηματοδότηση των 6.085.000 € του Αντώνης Τρίτσης, για την οριστική λύση των προβλημάτων ύδρευσης του Αστακού και της Δ.Ε Αλυζίας.
Το Μάρτιο του 2022, είχαμε την ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης της πράξης «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης στις Τ.Κ. Αστακού, Μύτικα, Κανδήλας του Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 6.085.000 € (δείτε εδώ), το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης που έχει έρθει ποτέ στον Δήμο Ξηρομέρου, μετά τον βιολογικό καθαρισμό της Δ.Ε Αλυζίας που ήρθε πρόσφατα, ύψους 12.475.520 € (δείτε εδώ).. Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι το μεγάλο αυτό έργο, με την τεράστια χρηματοδότηση, πάει πολύ σύντομα προς δημοπρασία, είναι θέμα ημερών.

Το συγκεκριμένο πολύ καλό αποτέλεσμα προέκυψε μέσα από πολύ δουλειά, εκπόνηση και ωρίμανση μελετών, με προτεραιοποίηση και σαφή στόχευση να λυθούν δομικά τα προβλήματα ύδρευσης που παρελήφθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Με αυτή τη μεγάλη χρηματοδότηση, επιτέλους θα λυθούν οριστικά, προβλήματα στην ύδρευση χρονίζοντα επί μακρόν, κυρίως στην έδρα του Δήμου στον Αστακό, φαινόμενο ίσως μοναδικό στην Ελλάδα για ένα τόσο μεγάλο οικισμό, έδρα Δήμου, αλλά και στην Αλυζία όπου υπάρχουν και εκεί σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα.


Τώρα κάποιοι λένε, ότι θα ασχοληθούν αν τυχόν εκλεγούν, για να λύσουν τα προβλήματα της ύδρευσης του Αστακού!!!

Μήπως αγνοούν ότι έχει γίνει ήδη μία πολύ συγκεκριμένη δουλειά αυτή τη δημοτική περίοδο, με θετικό αποτέλεσμα και έχει εξασφαλιστεί μία τόσο μεγάλη χρηματοδότηση;

Όχι δεν το αγνοούν.... απλά ζουν σε περασμένο αιώνα, σε περασμένες δεκαετίες, στις εποχές του Γκρούεζα και του Μαυρογυαλούρου και στις εποχές των κατόπιν ενεργειών μου, όπου νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους πολίτες, ότι θα έρθουν ως σωτήρες να λύσουν προβλήματα, που ήδη η λύση τους έχει δρομολογηθεί.

Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για αυτούς, έχουμε 2023, όπου όλοι πλέον ενημερώνονται για το τι πραγματικά συμβαίνει και πως έχουν τα θέματα.

Το μεγάλο αυτό έργο περιλαμβάνει 5 υποέργα:

Υποέργο 1: Ολοκλήρωση Υδροδότησης και Υδρευτικού Δικτύου Αστακού, προϋπολογισμού 3.493.000 €, που αφορά στην κατασκευή αγωγών ύδρευσης από DI και HDPE, συνολικού μήκους 13.780 μ, με 200 μεμονωμένες παροχές και 700 με πολλαπλό διανομέα, που σε συνδυασμό με την προμήθεια των νέων ψηφιακών υδρομετρητών, θα καταστεί εύκολος ο εντοπισμός διαρροών και παράνομων συνδέσεων στο δίκτυο, και αναβάθμιση των τριών (3) υφιστάμενων αντλιοστασίων (δομικό μέρος και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός).

Υποέργο 2: Προμήθεια Τηλεμετρίας Δικτύων Ύδρευσης Οικισμών Αστακού, Μύτικα, Κανδήλας Δήμου Ξηρομέρου, προϋπολογισμού 2.480.000 €, που περιλαμβάνει τρεις χιλιάδες τετρακόσιους σαράντα πέντε (3.445) ηλεκτρονικούς υδρομετρητές 1⁄2’’, DN15, με διάταξη επικοινωνίας και καταγραφικό τιμών.

Υποέργο 3: Αμοιβή βασικού μελετητή του έργου «Ολοκλήρωση Υδροδότησης και Υδρευτικού Δικτύου Αστακού, προϋπολογισμού 64.969,80 €.

Υποέργο 4: Τέλος ΑΕΚΚ του έργου Ολοκλήρωση Υδροδότησης και Υδρευτικού Δικτύου Αστακού, προϋπολογισμού 12.030,20 €.

Υποέργο 5: Αρχαιολογικές Έρευνες - Εργασίες, με προϋπολογισμό 35.000 €.

Σύνολο: 6.085.000 €.

Με το καλό λοιπόν να έχουμε την δημοπρασία, να βγει προσωρινός και οριστικός ανάδοχος. Κατόπιν ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο (>500.000 €), η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, εγκατάσταση του αναδόχου στο εργοτάξιο, η εκτέλεση του έργου με βάση την μελέτη του και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

Τέλος η παράδοση του έργου προς χρήση στους πολίτες, στους οποίους σε αυτούς και μόνο ανήκει κάθε δημόσιο έργο, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ