2023-05-07 20:22:11
Φωτογραφία για Νέα Καθηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού  Μέγα Δένδρου Θέρμου
Νέα Καθηγουμένη εξέλεξε σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, 7 Μαΐου 2023 η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού Μέγα Δένδρου Θέρμου, εις διαδοχήν της μακαριστής πρώτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Γερόντισσας Ευθυμίας Γκελτή.. Μετά την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, συνήλθε η Αδελφότητα για την διαδικασία των εκλογών. Ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, προς διακρίβωση της εκλογικής διαδικασίας, ορίσθηκε και παρέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης.

Γενομένης της σχετικής διαδικασίας εξελέγη παμψηφεί νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, η οσιολογιωτάτη Μοναχή Χαριτίνη, ενώ η εκλογή της γνωστοποιήθηκε με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

Ακολούθησε ευχαριστήριος δέηση και τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Καθηγουμένης Ευθυμίας από τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κοινοποιήθηκε στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος ευχήθηκε στην νέα Καθηγουμένη καλή στερέωση και ενίσχυση στο βαρυσήμαντο διακόνημά της, ενώ προσεχώς θα καθορίσει την ημερομηνία της Ενθρονίσεώς της.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ