2023-05-07 21:38:26
Φωτογραφία για DIY Μοντέρνα, εύκολα και οικονομικά κεφαλάρια
Το κεφαλάρι είναι ένα στοιχείο ικανό να αλλάξει εντελώς την εικόνα όχι μόνο ενός απλού κρεβατιού αλλά συνολικά τον χώρο του υπνοδωματίου και DIY οικονομικά κεφαλάρια μπορούν να δημιουργηθούν από διάφορα υλικα και με πολλούς διαφορετικούς τρόποους.

Η συγκεκριμένη είναι μια πραγματικά ευρηματική κατασκευή σε καμπύλο σχήμα με πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα τελική όψη, που δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τι ακριβώς ...κρύβει στο εσωτερικό της. 

Για να κατασκευάσετε το συγκεκριμένο κεφαλάρι θα χρειαστείτε:

- Αφρώδη σωσίβια ("μακαρόνια" κολύμβησης)

- Πάνελ από φελιζόλ

- Αυτοκόλλητη ταινία, κόλλα σε σπρέι, πιστόλι σιλικόνης και ύφασμα της επιλογής σας

1 Ξεκινείστε σχεδιάζοντας το κεφαλάρι στον τοίχο του κρεβατιού, τοποθετώντας αρχικά το πάνελ και στην συνέχεια τους αφρώδεις σωλήνες ενωμένους μεταξύ τους με κολλητική ταινία,  ώστε να υπολογίσετε και να σημαδέψετε ακριβώς το απαιτούμενο μέγεθος και την θέση όλων των στοιχείων σε σχέση με το κρεβάτι. 


2 Κόψτε από το ύφασμα λωρίδες στο απαιτούμενο μήκος-πλάτος και με την βοήθεια της κόλλας σε σπρέϊ"ντύστε" τα κομμάτια από τον αφρώδη σωλήνα και το κομμένο στο κατάλληλο σχήμα και μέγεθος πάνελ. 

Αν σας εξυπηρετεί περισσότερο το ύφασμα στους σωλήνες μπορεί να στερεωθεί - κολληθεί και με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης.

Το σημαντικό στην όλη διαδικασία είναι το ύφασμα σε όλα τα σημεία να είναι πολύ καλά τεντωμένο. 

Για να κολλήσετε τους ντυμένους με ύφασμα σωλήνες μεταξύ τους, αλλά και το πάνελ πάνω στον τοίχο θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης.

Επιπρόσθετη ενίσχυση στην στήριξη του πάνελ μπορεί να γίνει περιμετρικά με πολύ  μικρά καρφάκια. 

Με τα ίδια υλικά και παρόμοια διαδικασία μπορούν ασφαλώς να δημιουργηθούν κεφαλάρια σε κάθε σχήμα ή με συνδυασμό υφασμάτων σε διάφορες αποχρώσεις. 

Tip: Τα velvet αδιάβροχα υφάσματα, εκτός της ιδιαίτερα μοντέρνας αισθητικής τους, είναι τα πρακτικότερα για την συγκεκριμένη χρήση. Αφ΄ενός η υφή τους βοηθά να εφάπτονται ευκολότερα πάνω στους σωλήνες, αφ΄ετέρου όποτε χρειάζεται καθαρίζονται εύκολα με ένα νωπό πανί - σφουγγάρι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ