2023-05-16 20:59:57
Φωτογραφία για Με σύγχρονα εργαλεία και ψηφιακά μέσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τον δημιουργικό κλάδο μέσω του έργου Creative@Hubs



Με εξαίρετες εντυπώσεις και προοπτικές για νέες συνεργασίες, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του έργου Creative@Hubs στην 24η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση του Mostar στη Βοσνία. Σκοπός της συμμετοχής ήταν η προβολή και δικτύωση των τεσσάρων Δημιουργικών Κόμβων (Hubs) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας......

Η  Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση του Mostar -Mostarski Sajam, πραγματοποιήθηκε από 2 έως 6 Μαΐου 2023 στη Βοσνία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε ο τρόπος με τον οποίο στηρίζεται ο δημιουργικός κλάδος με το σχηματισμό των Δημιουργικών Κόμβων σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο μέσω του Διακρατικού Έργου Creative@Hubs του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, ενώ τονίστηκε η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου και των συνολικά 9 δημιουργικών κόμβων (Hubs).

Το κοινό ενημερώθηκε για τον πρόσφατο διασυνοριακό διαγωνισμό καινοτομίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας-Ιταλίας και τους επτά βραβευθέντες, για τις δραστηριότητες τόνωσης της επιχειρηματικότητας του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας σε θέματα ανάπτυξης, χρηματοδότησης, νέων επιχειρηματικών μοντέλων και δικτύωσης, καθώς επίσης δραστηριότητες και πρωτοβουλίες συνεργασιών που απευθύνονται σε δημιουργούς, καλλιτέχνες, οργανισμούς και εταιρείες του χώρου της δημιουργικής βιομηχανίας.

Επίσης, η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού σε 11 στοχευμένες θεματικές ενότητες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας και, η ψηφιακή πλατφόρμα με σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και δικτύωσης, εντυπωσίασαν τους επισκέπτες αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες αλλά και τα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι άνθρωποι του δημιουργικού κλάδου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Επαγγελματίες του δημιουργικού κλάδου και θεσμικοί παράγοντες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το “Make Noise Event” που επιμελήθηκε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στις 3 Μαΐου 2023.

Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν επίσης: το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τα τρία Εμπορικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του έργου: https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/






ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ