2023-05-19 20:16:07
Φωτογραφία για Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Γιώργου Βαρεμένου στο Αγρίνιο:  Κύριε Μητσοτάκη, ελάτε να συγκριθούμε!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Γιώργου Βαρεμένου στο Αγρίνιο:

Κύριε Μητσοτάκη, ελάτε να συγκριθούμε!.. Σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, με την οποία μόνο εμφανίσεις πολιτικών αρχηγών θα μπορούσαν να αντιπαραβληθούν, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος σημείωσε ότι η πρόσφατη του κ. Μητσοτάκη υπολειπόταν σημαντικά της χθεσινής παρουσίας του λαού στο Αγρίνιο.

Απευθυνόμενος στους συμπατριώτες της καρδιάς του, στους συνοδοιπόρους των αγώνων όλων αυτών των χρόνων, ο κ. Βαρεμένος κάλεσε όλους και κυρίως τους νέους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της Κυριακής και να δώσουν το μήνυμα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Για μία Ελλάδα που να ανήκει στον λαό της και όχι στους ολίγους ισχυρούς. Για να αποτινάξουμε όλοι μαζί τον ζυγό του καθεστώτος Μητσοτάκη!

Ο βουλευτής τόνισε με έμφαση ότι στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται απλώς η εναλλαγή στην κυβέρνηση, αλλά το ίδιο το μέλλον των νεών γενεών
. Των παιδιών αυτών που ανήκουν στην “χαμένη γενηά”, όπως έχει χαρακτηρισθεί, των παιδιών αυτών που το πεπρωμένο τους σφραγίσθηκε από την τραγωδία των Τεμπών. Ο κ. Μητσοτάκης αποτόλμησε τις προάλλες την ιεροσυλία να βάλει κατά της μνήμης αυτών των παιδιών, μη σεβόμενος την οδύνη των γονιών τους. Δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει τις διαμαρτυρίες τους ως “εργαλειοποίηση” της τραγωδίας που οι ίδιοι βιώνουν! Διέπραξε ύβριν και θα τιμωρηθεί γι’ αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του οικογένεια, που δεσπόζει για 60 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου, συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό σαν να είναι μία αγέλη, χωρίς μνήμη και χωρίς κρίση.

Μας καλεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός να συγκριθούμε. Πολύ ευχαρίστως! Να έλθει εδώ να συγκριθούμε. Αυτοί που έφεραν την χρεωκοπία της χώρας έχουν το θράσσος να κουνάν το δάκτυλο σ’ εμάς που την βγάλαμε από τα μνημόνια, με ρυθμισμένο χρέος και 37 δισ. μαξιλάρι στα δημόσια ταμεία. Αυτά τα χρήματα όμως τα αφήσαμε απόθεμα στο κράτος και όχι στην Μητσοτάκης Α.Ε. για να διασπαθίσει.

Στην συνέχεια, ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην θηλιά του ιδιωτικού χρέους, των κόκκινων δανείων που αφορά 700.000 νοικοκυριά, δηλ. σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες. Και μόνο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης των ευάλωτων δανειοληπτών, θα έπρεπε να αρκεί για να μας δώσει την νίκη.

Αναφορικά με την ενεργειακή ακρίβεια, ο κ. Βαρεμένος υπενθύμισε ότι μία απ’ τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κατηγορώντας μας ότι επί των ημερών μας η μετοχή της ήταν χαμηλά. Τους ενδιέφερε μόνο το μέρισμα που θα εισέπρατταν οι μέτοχοι και όχι το γεγονός ότι στα 5 χρόνια της διακυβέρνησής μας οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν είχαν αυξηθεί ούτε κατά 1 ευρώ! Γι’ αυτό, δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε άμεσα στην επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο. Επίσης, θα ακυρώσουμε τα πρώτα βήματα ιδιωτικοποίησης του νερού, που η κυβέρνηση νομοθέτησε λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών. Με Μητσοτάκη, θα λέγαμε και το νερό, νεράκι!

Για τους συνταξιούχους, θα επαναφέρουμε άμεσα την 13η σύνταξη ως μόνιμο μέτρο, και τα αναδρομικά σε λίγες δόσεις, αποκαθιστώντας και όσες αδικίες έχουν προκύψει με την προσωπική διαφορά.

Στο θέμα της υγείας, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Το ζείτε καθημερινά. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της κατάρρευσης. Τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν από το νοσοκομείο του Αγρινίου, είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε παραιτούμενοι, 21 γιατροί και δεν έχει αναπληρωθεί ούτε ένας! Τα ίδια και στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Μόνο μετά από την μεγαλειώδη, πρωτόγνωρη στην ιστορία της πόλης παλλαϊκή κινητοποίηση, αναγκάσθηκαν να προκηρύξουν 5 θέσεις. Αλλά δεν εμφανίσθηκε κανείς ενδιαφερόμενος. Και είναι λογικό, με την πλήρη απουσία κινήτρων. Γι’ αυτό κι εμείς έχουμε δεσμευθεί για την άμεση αύξηση του εισαγωγικού μισθού των γιατρών του ΕΣΥ στα 2.000 ευρώ καθαρά, από τα 1.100 που είναι σήμερα καθηλωμένος. Για να πάψουν τα παιδιά μας, που σπουδάζουν με αγώνα και οικογενειακές θυσίες, να ξενιτεύονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Και είναι αυτονόητο ότι θα καταργήσουμε τον πρόσφατο νόμο Μητσοτάκη, που τόλμησε να αφαιρέσει από το ΕΣΥ την ιδρυτική του υπόσταση, δηλ. την μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, ανοίγοντας την κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίησή του.

Και ο κ. Βαρεμένος συνέχισε, λέγοντας: Δεν έχω κουραστεί να λέω – και να παλεύω γι’ αυτό- ότι η Ελλάδα χωρίς την περιφέρεια δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον. Δεν μπορεί μία ελίτ στο αμαρτωλό τρίγωνο του Κολωνακίου να αποφασίζει για τις τύχες των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματικών και εμποροβιοτεχνών. Δεν υπάρχει ζωή στον τόπο μας χωρίς την αποφασιστική ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Εμείς έχουμε σχεδιάσει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, με κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, την επιδότηση του κόστους των αγροτικών εφοδίων και των ζωοτροφών και την αξιοποίηση του ΠΑΑ με την χορήγηση μικροπιστώσεων έως και 25.000 ευρώ. Μόνο κρατώντας τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους και στην παραγωγή μπορούμε να ελπίζουμε. Η Ελλάδα χωρίς μία οικονομικά εύρωστη περιφέρεια θα συνεχίσει να φθίνει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και δημογραφικά.

Για όλος αυτούς τους λόγους, λαϊκή ψήφος της 21ης Μαΐου πρέπει να βάλει και θα βάλει οριστικό τέλος σ’ αυτόν τον παρακμιακό κατήφορο και θα δώσει ισχυρή εντολή για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής, με Δικαιοσύνη Παντού και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Πάμε λοιπόν δυνατά μέχρι και την Κυριακή,. Κανένας πολίτης, και κυρίως η περήφανη νεολαία μας, δεν πρέπει να λείψει από το πανδημοκρατικό προσκλητήριο για την μεγάλη Αλλαγή! Αυτή η νίκη θα είναι του λαού!
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ