2023-05-30 12:43:08
Φωτογραφία για Δανεική «σκέψη» και «άποψη».
Η έκρηξη της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής και του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, έχει δημιουργήσει σίγουρα πάρα πολλά θετικά όπως επίσης και πάρα πολλά αρνητικά..... Ένα από τα αρνητικά στο δημόσιο λόγο και έκφραση, είναι η λεγόμενη δανεική «σκέψη» και «άποψη», προς εξύψωση του ναρκισιστικού μας ψηφιακού εαυτού.

Άνθρωποι που τους γνωρίζεις ότι δεν μπορούν να γράψουν 2 αράδες λέξεις και να συντάξουν μία ολοκληρωμένη πρόταση, βλέπεις ξαφνικά να σου πετάνε ένα περισπούδαστο πόνημα, μία πολύ βαθυστόχαστη ανάλυση και να διατυπώνουν ψαγμένα ερωτήματα.

Το διαβάζεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου και αναρωτιέσαι..., μήπως ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος! Αυτόν τον άνθρωπο τον ξέρω και αποκλείεται να μπορεί να γράψει και να εκφράσει αυτά τα πράγματα! Όπως λένε και στα χωριά μας, αυτός ούτε το ονοματεπώνυμο του δεν ξέρει να γράψει και αντί υπογραφής, βάζει σταυρό!!!

Αποτέλεσμα λοιπόν είναι να βλέπουμε να έχει γεμίσει ο διαδικτυακός αέρας με δανεικές «σκέψεις» και «απόψεις», οι οποίες ευκόλως καταναλώνονται προς τέρψη των τηλεαναγνωστών και προς εξύψωση του εαυτού μας και του ψηφιακού εγώ μας.

Όμως κινητήριος δύναμη για να εξελίσσονται τα πράγματα είναι η δική μας σκέψη, η δική μας κριτική επάρκεια, τα δικά μας ιδανικά, ο δικός μας αξιακός κώδικας και κουλτούρα, η δική μας άποψη. Αυτό είναι το οξυγόνο της πνευματικής μας αναπνοής. Με συνεχώς δανεική «σκέψη», η δική μας αδυνατίζει και ατροφεί.

Όταν κινούμαστε με δανεική «σκέψη», αυτό καταδεικνύει αδυναμία και έλλειψη κριτικής επάρκειας, περιορισμένο οπτικό πεδίο σκέψης και νομοτελειακά οδηγούμαστε σε αυτοπαγίδευση σε ένα ψεύτικο εγώ, συν του ότι ρεζιλευόμαστε, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι το κείμενο αυτό δεν μπορεί να έχει γραφτεί από εμάς.

* Το άρθρο δεν έχει γραφτεί έχοντας στο νου μας κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά είναι γενικό.

mytikaspress.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ