2023-05-30 19:31:42
Φωτογραφία για Ημερίδες ψυχικής ενδυνάμωσης και συμβουλευτικής για ωφελούμενους ΤΕΒΑ, στο Δήμο Ναυπακτίας



Σε συνέχεια των ημερίδων ψυχικής ενδυνάμωσης και συμβουλευτικής, που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κ.Σ. της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,.... συνεχίζουν τη διεξαγωγή των ημερίδων για ωφελούμενους ΤΕΒΑ, με τη διεξαγωγή των επόμενων δύο ημερίδων στο Δήμο Ναυπακτίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2015-2016. Απώτερος σκοπός, η στήριξη και η καθοδήγηση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ, προς τη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής και προαγωγής της ψυχικής τους υγείας.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, δύο ημερίδες στην Αίθουσα «Ναυπακτία» στο Λιμάνι της Ναυπάκτου:

Ø      Ημερίδα με τίτλο «Ψυχική Ενδυνάμωση - Γονεϊκότητα και παιδιά», με ώρα έναρξης 17:00.

Πρώτη θεματική ημερίδας: «Ψυχική ενδυνάμωση».

1. Διαχείριση δυσλειτουργικών σκέψεων και συναισθημάτων: Ο ρόλος της Αυτογνωσίας. Πώς οι νοσηρές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις - συναναστροφές επηρεάζουν τη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά μας;

2. Ο κύκλος του κοινωνικού ερεθίσματος: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Σωματοποιημένο Άγχος, Ευστρές, Distress, Τεχνικές Antistress και Αυτορρύθμιση.

3. Συναισθηματική Υγεία: Η τέχνη της Συναισθηματικής Αγωγής και της Ενσυναίσθησης - Ο Γονέας σε ρόλο Προπονητή και Μέντορα.

4. Νησίδες Συναισθηματικής Προστασίας και Ασφάλειας: Συναισθηματική Νοημοσύνη και Κοινωνική Νοημοσύνη - Μελέτες Περίπτωσης.

Ομιλήτρια: Ευαγγελία Χρ. Πρέζα, Κοινωνιολόγος MSc Σύμβουλος Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων, Σύμβουλος Οικογενειακού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαιδεύτρια Σεμιναρίων, Συγγραφέας, Εκδότης.

Δεύτερη θεματική ημερίδας: «Γονεϊκότητα και παιδιά».

1. Σχέση Προσκόλλησης και Κοινωνικοποίηση.

2. Η τεχνική των ορίων για υγιή διάδραση.



3. Βελτίωση ποιότητας σχέσης παιδιού – γονέα.

4. Εφηβεία και κίνητρα.

5. Διαμόρφωση της προσωπικότητας.





Ομιλητής: Βανδώρος Κωνσταντίνος, Ψυχολόγος, με ειδίκευση στη σχολική ψυχολογία, στην διαπαιδαγώγηση παιδιών - εφήβων και στην εκπαίδευση γονέων.

Ø      Ημερίδα με τίτλο «Συμβουλεύομαι – Ξεπερνάω τις δυσκολίες», με ώρα έναρξης 19:15.

Πρώτη θεματική ημερίδας: «Συμβουλευτική οικογενειακού προϋπολογισμού».

1. Φροντίζουμε την τσέπη μας και το περιβάλλον μας.

2. Τρόποι μείωσης των μηνιαίων εξόδων του νοικοκυριού.

3. Συμβουλές για να αποκτήσουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

4. Μαθαίνουμε να επαναχρησιμοποιούμε αντικείμενα ώστε να αποκτήσουμε μία νέα κουλτούρα και βιώσιμες καθημερινές συνήθειες.

Ομιλήτρια: Βίβιαν Τασοπούλου, Σχεδιάστρια υπηρεσιών κοινωνικής καινοτομίας, Co2gether

Δεύτερη θεματική ημερίδας: «Γέφυρες απασχόλησης για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναζήτηση εργασίας».

1. Ανεργία και τρόποι αντιμετώπισής της.

2. Παρουσίαση επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

3. Παρουσίαση Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

4. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες προς ανέργους.

Ομιλήτρια: Μαρτσούκα Ελένη, Εργασιακή Σύμβουλος Αναζητούντων Εργασία, Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο:  2611 100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]

Οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τη Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5000218).

 

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ