2023-06-09 19:09:06
Φωτογραφία για Επίσκεψη Μαθητών 1ου Δημοτικού Μεσολογγίου στο Δημαρχείο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Κώστας Λύρος: «Ελπιδοφόρο που η νέα γενιά του τόπου μας έχει λόγο, προτάσεις και οικολογική συνείδηση». Οι μαθητές της Στ ́ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του προγράμματος «Συμβούλιο της Γειτονιάς για την αειφορία (Ευθύνες και υποχρεώσεις) - Out of Eden Learned inspired», επισκέφθηκαν το Δημαρχείο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Οι μαθητές παρέδωσαν στο Δήμαρχο, Kώστα Λύρο προτάσεις για την αξιοποίηση συγκεκριμένου χώρου της γειτονιάς του Σχολείου τους ως πάρκο αειφορίας, περιηγήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσω προσομοίωσης που επιμελήθηκε ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Αντωνόπουλος έμαθαν για την αξία του δημοκρατικού διαλόγου, την λειτουργία και την σημασία του κορυφαίου Πολιτικού Οργάνου του Δήμου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Κώστας Λύρος άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των μαθητών και τους συνεχάρη που παρά το νεαρό της ηλικίας τους αντιμετωπίζουν με ωριμότητα ζητήματα που αφορούν τον τόπο τους .


«Είναι ελπιδοφόρο που η νέα γενιά έχει λόγο, προτάσεις και οικολογική συνείδηση. Αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα όταν οι μικροί μας φίλοι κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και διενέργησαν την δική τους ιδιαίτερη συνεδρία όπου με ωριμότητα συνομίλησαν για ζητήματα ανακύκλωσης, διατήρησης πρασίνου και τον αθλητισμό. Μια εικόνα που τιμά τους καθηγητές, τις οικογένειες και την κοινωνία μας συνολικά.

Το παν είναι η συνεργασία, ο διάλογος και η εφαρμογή των κανόνων. Σε αυτή την βάση, χρειάζεται να κινηθεί η νέα γενιά μας, με κίνητρα ανώτερα, συλλογικά, σωστή διαπαιδαγώγηση και την πίστη ότι με τη δράση μας συνδιαμορφώνουμε και μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις στον τόπο μας θετικά».

Τους μαθητές της Στ ́ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Άγγελος Αντζουλάτος Υποδιευθυντής και η Μαρία Κουτούπη Ενδοσχολική Συντονίστρια.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ