2023-06-12 22:11:58
Φωτογραφία για Μία βρεφονηπιοκόμος  και μία μαγείρισσα , μη μέλη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου,  υπέγραφαν  τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής στο Κέντρο Μέριμνας σχεδόν είκοσι μήνες.  Τρίτη  Υπόθεση για Πολιτικό, Διοικητικό , Νομικό Έλεγχο. Το λόγο έχει η συντεταγμένη πολιτεία και οι Δημότες. Επικεφαλής της με

 



Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ  ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ .

 ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής. ......

 



Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

                                                                           13-06-2023

>.

 

(Προδημοσίευση από το δεύτερο βιβλίο μου , που σύντομα κυκλοφορεί με τίτλο.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ  2011-2021. Ανελέητη, αδιαφανής και όχι μόνο κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος).

                                           Αγαπητοί Αναγνώστες



Αταλάντευτα συνεχίζουμε την ενημέρωση σας.   Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική Αρχή βρίσκονται σε πολιτικό πανικό. Χωρίς να λένε κουβέντα επίσημα. Χωρίς να διαψεύδουν γραπτά απολύτως τίποτε. Τι να πουν ή να τα γράψουν άλλωστε. Τα εις βάρος τους στοιχεία είναι  αδιάσειστα.  Η αποκάλυψη των πολιτικών  τους είναι καταιγιστική. Προϊόντος δε του χρόνου  θα πάρει τη μορφή καταιγίδας.

 

Πάμε στο σημερινό μας θέμα. Αφορά το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.  Το Κέντρο Μέριμνας διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος του  Κέντρου Μέριμνας είναι ο κ Αποστολάκης Παντελής συνεχώς από 01-09-2014.  Τα άλλα μέλη του ΔΣ έχουν αλλάξει πολλές φορές ,  ο μόνος που δεν έχει αλλάξει είναι ο Πρόεδρος. Τυχαία;  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

 

 

Παρακαλώ δείτε και μελετείστε τη παρακάτω απόφαση, η οποία είναι αναρτημένη στη διαύγεια με ΑΔΑ:  ΨΠ9ΔΟΛΧΖ-ΘΜ3.



 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Βόνιτσα: 05-09-2018

                                                                                                      Αριθ.Πρωτ.: 2022    

 ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ     

ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ορισμός υπαλλήλων για εκτέλεση καθηκόντων Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών και συντάκτη χρηματικών ενταλμάτων του Ν.Π.Δ.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4555/2018’».

                                                            ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 156/2018

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

 Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

2. Τις διατάξεις του Ν. 4555/2018 (Κλεισθένης Ι ) ΦΕΚ 133/Α΄/19-07-2018 και ειδικότερα των άρθρων 203 έως 205.

 3. Το γεγονός ότι σύμφωνα με το άρθρο 205 του ν. 4555/2018 ορίζεται ότι: « Στους Ο.Τ.Α α΄ βαθμού προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών θεωρείται: α) ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης στην οποία υπάγονται μόνο ή κατά κύριο λόγο υπηρεσίες οικονομικού ενδιαφέροντος (υπηρεσίες εκκαθάρισης και εντολής δαπανών, προϋπολογισμού και βεβαίωσης εσόδων, λογιστήρια, ταμειακές υπηρεσίες, μονάδες σύναψης δημοσίων συμβάσεων κ.λ.π), β) ο προϊστάμενος διεύθυνσης, με την ίδια προϋπόθεση, γ) ο προϊστάμενος του τμήματος οικονομικής υπηρεσίας, εάν δεν υπάρχουν οι οργανικές μονάδες α΄ και β΄ και επιπλέον εάν ασκούνται από το τμήμα όλες οι οικονομικές λειτουργίες του φορέα. Όπου δεν υπάρχει προϊστάμενος κατά την ανωτέρω έννοια, εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 204».

 4. Το γεγονός ότι στο Αυτοτελές γραφείο προστασίας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων – πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος – διοίκησης και υποστήριξης του ισχύοντος ΟΕΥ του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας (ΦΕΚ 377/08-2-2018 τ. Β΄) δεν υπάγονται κατά κύριο λόγο υπηρεσίες οικονομικού ενδιαφέροντος.

 5. Τις διατάξεις του άρθρου 204 του ν. 4555/2018 που ορίζουν ότι: «Κατ΄ εξαίρεση: α) στους μικρούς δήμους που λόγω έλλειψης προσωπικού και οργανικών μονάδων δεν διαθέτουν Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών, οι πράξεις εκκαθάρισης και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής υπογράφονται από τον υπάλληλο που ορίζεται για το σκοπό αυτό με απόφαση δημάρχου, … Στους δήμους Της ανωτέρω περίπτωσης α΄, η βεβαίωση δέσμευσης της πίστωσης που συντάσσεται επί της απόφασης ανάληψης της υποχρέωσης, υπογράφεται από τον οριζόμενο κατά τις διατάξεις της περίπτωσης αυτής υπάλληλο».

 6. Την αριθ. 38/2018 απόφαση Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. περί τοποθέτησης προσωπικού του ΝΠΔΔ σε οργανικές θέσεις του ΟΕΥ. 7. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του Ν.Π.Δ.Δ.        

                                                                               ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

1.       Ορίζουμε την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Ν.Π.Δ.Δ. κα. ΛΑΜΠΡΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, κλάδου ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ.

, να εκτελεί καθήκοντα Π.Ο.Υ και να υπογράφει τις πράξεις εκκαθάρισης των δαπανών, τους τίτλους πληρωμής (ΧΕΠ) και τις πράξεις-βεβαιώσεις των αποφάσεων ανάληψης δαπάνης.

2.      Ορίζουμε την υπάλληλο του Γραφείου Παιδικού Σταθμού Βόνιτσας κα. ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ, κλάδου ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ να συντάσσει τους τίτλους πληρωμής (ΧΕΠ) και να συνυπογράφει αυτά.

 

                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                 ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ.

 

                                     

                                 Αγαπητοί  Συνδημότες

Το Κέντρο Μέριμνας χρηματοδοτείται από δύο πηγές. Η μία είναι από το Κεντρικό Κράτος και η άλλη είναι από το Ταμείο του Δήμου μας.  Ο  Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας διαθέτει από τη σύσταση του Οικονομική Υπηρεσία,  με Προϊστάμενο το κ Αδάμη Αθανάσιο ,Προϊστάμενη του Λογιστηρίου τη κ Μπαλατσούρα Σπυριδούλα και  τον τότε ειδικό ταμία το κ Τομαρά Σπυρίδωνα( ο τελευταίος   στο πλαίσιο της κινητικότητας έχει μεταταχθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε πόλη που δεν γνωρίζω).

 

 Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης,  είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου , το οποίο δεν διέθετε ποτέ ούτε    διαθέτει οικονομική υπηρεσία . Το βέβαιο είναι ότι τα τρία στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας που αναφέρω παραπάνω ήταν στις θέσεις αυτές στο χρονικό διάστημα από 05-09-2018  μέχρι 25-06-2020  , το οποίο χρονικό διάστημα αφορά το σημερινό άρθρο

  Σύμφωνα με τη περίπτωση . β΄, της παρ. 1 του άρθρου 204 του ν.4555/ 2018 έχουμε

β) στα δημοτικά Ν.Π.Δ.Δ. που δεν έχουν δικό τους διοικητικό προσωπικό και η ταμειακή τους υπηρεσία διεξάγεται από το δήμο που τα έχει συστήσει, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 166 του ν. 3463/2006, νοείται ότι διεξάγεται εν γένει η λειτουργία της οικονομικής τους υπηρεσίας. Σε αυτή την περίπτωση, οι αρμοδιότητες ανάληψης των υποχρεώσεων, εκκαθάρισης και εντολής των δαπανών ασκούνται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου και οι σχετικές πράξεις υπογράφονται από τα όργανα που είναι αρμόδια για τις δαπάνες του δήμου.

Και την εγκύκλιο ,   με αριθ πρωτ 39788 και ημερομηνία 31 Ιουλίου 2018  του Υπουργείου εσωτερικών  , Γεν. Δ/νση Οικονομιών Τ.Α & Αναπτυξιακής Πολιτικής Τ.Α  Δ/νση Οικονομικών  Τ.Α και θέμα  ximeronews

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ