2023-06-28 14:31:50
Φωτογραφία για Αντιφασιστική συγκέντρωση-μπλόκο στην ομοφοβική φασιστοσύναξη Κασιδιάρη στα Χανιά, Πέμπτη 29/6,2.30μμ, Πλατεία Αγοράς



ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.....



Λίγες μέρες μετά τις εκλογές οι «Σπαρτιάτες», που στηρίχθηκαν από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, επιχειρούν να εμφανιστούν στους δρόμους με ομοφοβική, ρατσιστική αντιδιαδήλωση ενάντια στην 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων στις 29/6.



Η φασιστική κινητοποίηση διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Κυριάκο Μπλαζουδάκη, υποψήφιο βουλευτή των «Σπαρτιατών» στην εκλογική περιφέρεια Νομού Ρεθύμνης, ενώ υπογράφεται από μια ανύπαρκτη ομάδα με την επωνυμία «Πολίτες Κρήτης».



Η στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί μια φασιστική πρόκληση. Μια πρόκληση που παίζει το χαρτί του αγώνα κατά της «ανωμαλίας» και της προστασίας της οικογένειας ενώ στην πραγματικότητα αναγάγει την ομοφοβία σε βασικό εργαλείο ρατσιστικών διαχωρισμών ανάμεσα στην εργατική τάξη. Είναι μια πρόκληση που προσπαθεί να εμφανιστεί ότι εκφράζει την κοινωνία αλλά με στόχο να κλείσει το στόμα σε όσους/ες/@ δίνουν αντιομοφοβικές, αντισεξιστικές και αντιρατσιστικές μάχες.



Και αυτή η επίθεση θα πέσει στο κενό όπως συνέβη με την στοχοποίηση της δασκάλας που πρόβαλε στη σχολική της τάξη την ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο Ντους» του Σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ.



Δεν ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπεύθυνη για την επιστροφή στη Βουλή των νεοναζί του Κασιδιάρη. Οι ρατσιστικές εκστρατείες και συμφωνίες της κυβέρνησης και της «Ευρώπης-Φρούριο», οι πολιτικές των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των επαναπροωθήσεων που οδηγούν σε ναυάγια όπως στην Πύλο συνεχίζουν να λειτουργούν σαν θερμοκήπιο για τους επίδοξους συνεχιστές της Χρυσής Αυγής.



Το αντιφασιστικό κίνημα που έστειλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή και που συνέτριψε τα Τάγματα Εφόδου στα Χανιά, στην Κρήτη και παντού δεν πρέπει να αφήσει κανένα περιθώριο στους «Σπαρτιάτες» του Κασιδιάρη να βοηθήσουν στην αποφυλάκιση των νεοναζί καθώς θα πιέζουν για να πέσουν στα μαλακά στη δεύτερη δίκη τους. Δεν θα αφήσουμε να ξαναφανούν στους δρόμους οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν φορώντας ξανά τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.



Παράλληλα να επιμείνουμε στις καθημερινές μάχες του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος για προσλήψεις στα σχολεία, στους δήμους, στα νοσοκομεία, σε κάθε κομμάτι δημόσιων υπηρεσιών. Για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές χωρίς κανένα αποκλεισμό και για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για νομικά έγγραφα χωρίς κωλυσιεργίες και οικονομικούς αποκλεισμούς για όλα τα τρανς άτομα. Για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφαλή στέγαση, την αξιοπρεπή εργασία. Για μια παιδεία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και που βάζει φρένο στις φασιστικές προκλήσεις.



Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα κόμματα της Αριστεράς και της αντιρατσιστικές συλλογικότητες να μην αφήσουμε τους δρόμους των Χανίων να μολυνθούν από το δηλητήριο του σεξισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας.



Όλοι, όλες και ολ@ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιούνη στις 2.30μμ στην Πλατεία Αγοράς.



ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΧΑΝΙΑ)


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ