2023-07-03 08:26:12
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 10ΕΤΙΑ η Microsoft θα ΔΙΑΘΕΤΕΙ δικό της Quantum Supercomputer



 Το ερευνητικό τμήμα της εταιρείας εδώ και χρόνια έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο με τα βασικά δομικά στοιχεία των κβαντικών υπολογιστών, τα λεγόμενα qubits. Η Αντιπρόεδρος Προηγμένης Κβαντικής Ανάπτυξης της Microsoft (QuArC), Krysta Svore σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα TechCrunch έκανε γνωστό ότι η ομάδα της εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μία δεκαετία για την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός κβαντικού υπερυπολογιστή που αξιοποιεί qubits για την αξιόπιστη εκτέλεση ενός εκατομμυρίου κβαντικών υπολογισμών (κινητής υποδιαστολής) το δευτερόλεπτο. «Αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο και τον οδικό μας χάρτη για τον κβαντικό υπερυπολογιστή με όρους ετών και όχι δεκαετιών» δήλωσε στο TechCrunch η Krysta Svore.

Τα Majorana-based qubits είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργηθούν ωστόσο η ομάδα της Microsoft διέκρινε ότι αξίζει να επενδυθεί χρόνος και έργο σε αυτά επειδή είναι εγγενώς σταθερά

. Μετά την περσινή τεράστια ανακάλυψη, η ομάδα Προηγμένης Κβαντικής Ανάπτυξης της Microsoft έχει επικεντρωθεί στο να πετύχει το πρώτο ορόσημο έχοντας συλλέξει περισσότερα δεδομένα και έχοντας δημιουργήσει περισσότερες συσκευές για να τη βοηθήσουν στην αναζήτηση της.

Η Αντιπρόεδρος Προηγμένης Κβαντικής Ανάπτυξης της Microsoft, Krysta Svore δήλωσε: «Σήμερα, βρισκόμαστε πράγματι στο θεμελιώδες επίπεδο υλοποίησης... να έχουμε θορυβώδεις κβαντικές μηχανές μέσης κλίμακας. Είναι κατασκευασμένες με βάση φυσικά qubits και δεν είναι ακόμη αρκετά αξιόπιστες για να κάνουν κάτι πραγματικά πρακτικό ή ενδιαφέρον από άποψη χρησιμότητας. Για την επιστήμη ή για την εμπορική βιομηχανία τουλάχιστον. Το επόμενο επίπεδο στο οποίο πρέπει να φτάσουμε ως βιομηχανία είναι το επίπεδο της ανθεκτικότητας. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να λειτουργούμε μία μηχανή όχι μόνο με φυσικά qubits αλλά να πάρουμε αυτά τα φυσικά qubits και να τα τοποθετήσουμε σε κώδικα αποσφαλμάτωσης ώστε να χρησιμοποιηθούν ως μονάδα για να εξυπηρετούν ως ένα λογικό qubit».

Η ομάδα της Krysta Svore έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην κατασκευή hardware-protected qubits που είναι μικροσκοπικά –μικρότερα από 10 μικρά σε κάθε πλευρά» με απόδοση που ισοδυναμεί με έναν υπολογισμό σε λιγότερο από ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ