2023-07-28 12:52:53
Φωτογραφία για Σταρακά στη Βουλή: «Πώς το ΠΑΣΟΚ θα προστάτευε το εισόδημα των νοικοκυριών»



Το video της ομιλίας: https://www.youtube.com/watch?v=O1kK7gN7qp4 

Διαβάστε όλη την ομιλία εδω :

Και νέα ομιλία αυτή την εβδομάδα της βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνας Σταρακά στη Βουλή, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις»......

 



Στην αρχή της ομιλίας της η Χριστίνα Σταρακά απέτισε φόρο τιμής στους δύο πρόσφατα αδικοχαμένους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας: «Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά το πένθος τελικά είναι εθνικό, πανεθνικό, γιατί κυριαρχεί στις καρδιές όλων μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τους δύο ήρωες, τον σμηναγό Χρήστο Μουλά, και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη. Και μακάρι ο δικός μας πόνος να μπορούσε να απαλύνει έστω και λίγο την ανείπωτη οδύνη των οικογενειών τους». 



Στη συνέχεια η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, αποδομώντας το αποσπασματικό νομοσχέδιο της ΝΔ, αναφέρθηκε σε πολύ συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα προχωρούσε… 

α) Σε ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, και ιδιαίτερα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. 

β) Σε ολοκληρωτικό πόλεμο στην ακρίβεια.

γ) Σε ολοκληρωμένη Μεταρρύθμιση στο status και το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

δ) Σε ολοκληρωμένη πολιτική για το Δημογραφικό.



Ειδικά για το δημογραφικό η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε το εξής: «Μου έκαναν πολύ άσχημη εντύπωση οι αστεϊσμοί του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, αναφορικά με την πρόταση του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη για τη δημιουργία δεξαμενής 150.000, νέων και επισκευασμένων κατοικιών, που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους. Δείχνει ότι δεν έχει συναίσθηση του δημογραφικού προβλήματος. Έτσι γελάγατε και πριν 15 χρόνια, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, όταν ακούγατε από αυτό εδώ το βήμα για «πράσινη ανάπτυξη»! «Γελάτε γιατί είστε αποκομμένοι από τη διεθνή πραγματικότητα» σας είχε πει τότε ο Γιώργος Παπανδρέου. Και σήμερα αποκομμένοι είστε. Και από τη διεθνή και από την εγχώρια πραγματικότητα».



Και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας ότι «μπορεί η ανυπαρξία αξιωματικής αντιπολίτευσης τα προηγούμενα χρόνια να σας έδωσε πάλι τη νίκη, το ΠΑΣΟΚ όμως είναι πλέον εδώ για να εγγυηθεί με σοβαρή, υπεύθυνη αντιπολίτευση την επόμενη μέρα διακυβέρνησης του τόπου». 

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ