2023-08-04 17:56:25
Φωτογραφία για Ανασυγκρότηση του Γραφείου επί των Αιρέσεων  της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας



Με απόφαση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού ανασυγκροτήθηκε το Γραφείο επί των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το οποίο θα λειτουργεί σε άμεση συνεργασία με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα έχει ως αποστολή:....



1. να μελετά τον τρόπο δράσης και προπαγάνδας δραστηριοποιούμενων  αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων και ατόμων στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας,

2. να ενημερώνει τα εκκλησιαστικά στελέχη και τους πιστούς της τοπικής μας Εκκλησίας να αποφεύγουν τους δρόμους της πλάνης,

3. να σκεπάζει όσους αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την σύγχυση των αιρέσεων και να ενταχθούν στην αλήθεια της Εκκλησίας, και

4. να ενισχύει τους γονείς και τους συγγενείς οικογενειών, μέλη των οποίων έπεσαν θύματα αιρετικών δοξασιών και  σεκτών.

Υπεύθυνος του Γραφείου ορίσθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καντάνης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και Εντεταλμένος της Ιεράς Μητροπόλεως στο ετήσιο Αντιαιρετικό Συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος έχει ασχοληθεί και μελετήσει ιδιαίτερα τον χώρο των αιρέσεων, των παραθρησκευτικών ομάδων και του αποκρυφισμού. Μέλη ορίσθηκαν: ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Σταμάτης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο π. Σπυρίδων Καπελλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπολάιτας, ο π. Αλέξανδρος Διγενής, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βονίτσης, ο κ. Φώτιος  Μαλαινος, Θεολόγος και η κ. Γεωργία Σταυροπούλου, Δικηγόρος.

Κατά την Επιτελική Σύναξη των Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 έγινε η καταγραφή και η παρουσίαση των αιρέσεων, των αποκρυφιστικών και των παραθρησκευτικών ομάδων που δρουν στην Ιερά Μητρόπολη μας και κατατέθηκαν προτάσεις για την οργάνωση του Γραφείου κατά την ερχόμενη ιεραποστολική χρονιά, μεταξύ των οποίων: 

1. Να οργανωθεί και να συνεχιστεί η εκπομπή «Ορθοδοξία, Ελληνισμός και Κακοδοξία» στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, ώστε να κατατοπίζει τον λαό για τα ολέθρια αποτελέσματα που επιφέρει η ενασχόληση με τη κακοδοξία και τις νεοφανείς αιρέσεις, αλλά και να οριοθετεί στη συνείδηση των πιστών την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και ζωή.

2. Να τυπωθούν φυλλάδια για συγκεκριμένες αιρέσεις και να διανεμηθούν στις ενορίες και στα κατηχητικά.

3. Να γίνουν ομιλίες με προβολές σε κατηχητικά γυμνασίου και λυκείου για την αποφυγή ομάδων που οδηγούν σε πλάνη.

4. Να γίνει ενημέρωση μέσω του διαδικτύου, της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως και των μέσων κοινωνική δικτύωσης για την δράση των ομάδων αυτών.

5. Να οργανωθεί Συνέδριο - Σεμινάριο Ορθοδόξου Πίστεως, με θέμα τις αποκρυφιστικές ομάδες που δρουν στην περιοχή και αργότερα σε εβδομαδιαίες συναντήσεις για όλες τις ηλικίες.

6. Να οργανωθεί Επιμορφωτικό Σεμινάριο για όλα τα στελέχη, όλων των επιτροπών της Ιεράς Μητροπόλεως, ώστε να ενημερωθούν για τις αιρέσεις και κυρίως για τις παραθρησκευτικές - αποκρυφιστικές  ομάδες με τις καταστροφικές λατρείες τους, όπως συνέβη με επιτυχία και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

7. Να δημιουργηθεί τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας, ώστε οι πιστοί ή ο οποιοσδήποτε θέλει να καταγγείλει αιρετική ενόχληση, να ζητήσει συμβουλή, ακόμη και βοήθεια σε θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας.

Ο Σεβασμιώτατος ενέκρινε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν και προσεχώς θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων.

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ