2023-08-10 19:28:54
Φωτογραφία για Απάντηση στο Δελτίο τύπου του Συνδυασμού «Δύναμη πολιτών -Συνεχίζουμε» της  παράταξης του Δημάρχου Γεωργίου Αποστολάκη από τον Γιάννη Σεραφή



Κύριοι, διάβασα προσοχή αυτά που γράφετε και υποθέτω πως έχουν και την έγκριση του Δημάρχου μας.

Γιατί τροφοδοτείτε με ψεύδη που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και παραπλανούν τους δημότες μας;

Και εξηγούμαι:

Αναφέρομαι στο θέμα κατασκευής του δρόμου από την Κατούνα στο Λουτράκι......

Στο δελτίο σας γράφετε:

«Η πρόταση της αντιπολίτευσης είναι να σταματήσει κάθε εκτέλεση του έργου κλπ»

Γιατί κύριοι κοροϊδεύετε τον κόσμο;

Από που απορρέει αυτό;

Γιατί αποκαλείτε «πρόταση της Αντιπολίτευσης» την πρόταση και την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στην Κατούνα στις 30-6-2023 που απ’ ότι φαίνεται πρέπει να έχει στοιχειώσει και με ευθύνες του πάντα, τον κ Δήμαρχό μας;

Από πότε κύριοι η πλειοψηφία ενός Δημοτικού Συμβουλίου λέγεται

«ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» ;

Την άποψή σας την συμμερίζεται και την επικροτεί κι ο κ Δήμαρχός μας;

Υποθέτω πως όχι. Δεν έπρεπε άλλωστε γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30-6-2023 στην Κατούνα για το συγκεκριμένο θέμα του δρόμου προς το Λουτράκι, αντιπολίτευση, και με βάση την απόφαση ήταν ο κ Δήμαρχός μας με τους 7 (επτά) εκουσίως ή ακουσίως εναπομείναντες συμβούλους του.

Γιατί γράφετε ψέματα;

Και τι λέει η απόφαση που αποτελεί πρόταση της πλειοψηφίας και το τονίζω όχι της αντιπολίτευσης, για να καταλαβαίνει κι ο κόσμος που μας διαβάζει.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει και αποφασίζει να υλοποιηθεί το έργο κατασκευής του δρόμου από την Κατούνα στο Λουτράκι σύμφωνα με την προγραμματική Σύμβαση που ο κ Δήμαρχός μας είχε υπογράψει με την Περιφέρεια το 2018.

Τότε κύριοι ο κ Δήμαρχός μας πάσαρε το έργο στην περιφέρεια επειδή προφανώς αδυνατούσε να το κάνει μόνος του και υπέγραψε με τον τότε περιφερειάρχη κ Κατσιφάρα στην σύμβαση να είναι φορέας υλοποίησης του έργου η περιφέρεια και κύριος του έργου να παραμείνει ο Δήμος.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ πρωτίστως προστατεύει τον κ Δήμαρχό μας και κατ΄ επέκταση την σωστή έκβαση του έργου. Κοντολογίς εγκαλεί τον κ Δήμαρχό μας να τηρήσει την υπογραφή που έβαλε το 2018με τον κ Κατσιφάρα.

Κύριοι που γράψατε το δελτίο τύπου την απόφαση αυτή την γνωρίζετε; 

Την διαβάσατε;

Κι αν τη διαβάσατε από που απορρέει ότι «να σταματήσει κάθε ενέργεια εκτέλεσης του έργου»;

Το αντίθετο θα έλεγα !!!

Γιατί λοιπόν κοροϊδεύετε τον κόσμο με τα γραφόμενά σας ;

Γιατί με μία ψευδέστατη μονοκοντυλιά στο δελτίο σας διαστρεβλώνετε τα γεγονότα για το θέμα του δρόμου από Κατούνα προς Λουτράκι, δίνοντας ακριβώς την αντίθετη διάσταση;

Γιατί παραπλανάτε τους Δημότες μας;

Από πήρατε και ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;

Κύριοι που ρίχνετε την ευθύνη στην «Αντιπολίτευση» τόσο απρεπέστατα, αφού είναι πλειοψηφία, γνωρίζετε ποιος έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση της εκτέλεσης του έργου προς το Λουράκι;

Το γνωρίζετε ότι τις όποιες ευθύνες τις έχει καθ’ ολοκληρία ο κ Δήμαρχός μας ;

Γνωρίζετε ότι η περιφέρεια από τις 26-10-2022 ζήτησε από τον κ Δήμαρχό μας με το αριθμ ΠΔΕ/ΔΤΕΠΕΑΙΤ/304612/5406/26-10-2022 έγγραφό της να της αποστείλει άμεσα την μελέτη του πρώην Δήμου Μεδεώνος (όχι την αραχνιασμένη) καθώς και στοιχεία κτηματολογίου για να δώσει εντολή στον εργολάβο να ξεκινήσει το έργο;

Από το περασμένο Οκτώβρη !!!

Κι ο κ Δήμαρχός μας τι έκανε;

Κώφευε !!!

Γνωρίζετε κύριοι που γράψατε το Δ Τ ότι τα χέρια της περιφέρειας είανι δεμένα μη την προγραμματική;

Σύμμβαση που έχουν υπογράψει με το Δήμαρχό μας και δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε τα 6,50 μέτρα στο δρόμο προς Λουτράκι, ούτε τα 6,50 μ επαναλαμβάνω που τους έστειλε και δημοπράτησε η περιφέρεια, της δικής του μελέτης κι όχι τα 8,50 μέτρα της ‘’αραχνιασμένης να της μελέτης’’ του πρώην Δήμου Μεδεώνος που του ζητάει η περιφέρεια από τον περασμένο Οκτώβρη να της στείλει και εκείνος κωφεύει ;

Ο κύριος Δήμαρχός μας είανι εκείνος που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την προγραμματική σύμβαση και καθυστερεί η εκτέλεση του έργου από την περιφέρεια που μόνο ευθύνη δεν έχει !!

Γιατί κύριοι την ευθύνη τη ρίχνετε στους άλλυς πλην του Δημλαρχου μας ;

Η περιφέρεια από τον περασμένο Οκτώβρη δεν ζήτησε τίποτα από την αντιπολίτευση για να φταίει, πως θα μπορούσε άλλωστε.

 Από τον κ Δήμαρχό μας τα ζήτησε κι εκείνος επαναλαμβάνω κώφευε, και εξακολουθεί να κάνει τον κινέζο.

Ύστερα από όλα αυτά είναι ξεκάθαρο ότι οι ευθύνες για την καθυστέρηση της κατασκευής του έργου προς το Λουτράκι κι ακόμη για την επαπειλούμενη απώλεια της χρηματοδότησης του έργου που κινδυνολογείτε, μόνο την αντιπολίτευση ή

όποιον άλλο τρίτο ή και την περιφέρεια δεν την βαραίνουν.

Βαραίνουν μόνο τον κ Δήμαρχό μας.

Μόνος του τις αυτοδημιούργησε με την άφρονη πολιτική του, μόνος του να τις επωμισθεί και να αφήσετε ήσυχους όλους τους άλλους.

Και ξέρετε κάτι κύριοι…..

Στο τέλος προέκυψε κι ένα καλό που είναι το εξής:

Τα υγιή αντανακλαστικά της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου μας στην Κατούνα τις 30-6-2023 εμπόδισαν να πέσει άσφαλτος στο υφιστάμενο πλάτος του δρόμου προς το Λουτράκι χωρίς διανοίξεις και βελτιώσεις δια πλάτυνσης που αποτελούσε θέση της μειοψηφίας δηλ του Δημάρχου μας που απορρίφθηκε.

Κι ευτυχώς κύριοι που απορρίφθηκε και δεν πέρασε η θέση του κ Δημάρχου μας, να πασαλείψουνε με άσφαλτο τον δρόμο χωρίς διανοίξεις γιατί σίγουρα θα θρηνούσαμε θύματα όπως στο παρελθόν !!!

Δύο λόγια κύριοι για τις «αραχνιασμένες μελέτες» που σίγουρα δεν εμπόδισαν τον κ Δήμαρχό μας να κατασκευάσει «τρία μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας» όπως αυτοομολογείτε πιο κάτω στο δελτίο σας !!!

Τώρα πως γίνεται από «αραχνιασμένες μελέτες» να προκύπτουν «μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας» εσείς που το γράψατε μαζί με τον κ Δήμαρχό μας που το επικροτεί μπορείτε να το εξηγήσετε στους Δημότες μας.

 Διατηρώ όμως κι εγώ το δικαίωμα ως ηθικός και φυσικός αυτουργός των «αραχνιασμένων μελετών» να πληροφορήσω τους Δημότες μας αν και τα ξέρουνε αλλά για να το εμπεδώσουνε ότι αυτά τα «μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας» που καυχιέστε και όχι άδικα ότι έχει κάνει ο κ Δήμαρχος είναι μισά και κακομοίρικα.

Από το ένα μεγάλο έργο προς την βρύση στα Μουτζούρια ξέχαε να ρίξει άσφαλτο στα 1800 μέτρα !!!

Στο δεύτερο από το δασύλλιο έως τον επαρχιακό δρόμο Τρύφου άφησε 400 μέτρα ανέπαφο.

Και από το τρίτο της Ελούλας πήγε την άσφαλτο ο κύριος Δήμαρχός μας μέχρι τον δρόμο του κάμπου στην Κατούνα και άφησε κι εκέινο το τμήμα του δρόμου προε τον Αι-Γιώργη ανέπαφο….κι ας έχει και το όνομά του !!!!

ΜΕΓΑΛΑ τα έργα. Δεν θα διαφωνήσω. Όχι όμως ολοκληρωμένα.

Επειδή όμως από το σορό των «αραχνιασμένων μελετών μου» πήρε πριν από τον κ Δήμαρχό μας και δημοπράτησε και κατασκεύασε στην Δημοτική μας Ενότητα κι ο προκάτοχός του Δήμαρχος και φίλος μου Νίκος Σολδάτος και παρέδωσε στους Δημότες μας επίσης ΜΕΓΑΛΑ έργα με την μόνη διαφορά ότι εκτός από μεγάλα, και τον ευχαριστούμε γι αυτό, ήταν και ολοκληρωμένα.

Πώς για το Νίκο Σολδάτο δεν μπάζανε οι μελέτες και για τον κ Δήμαρχό μας ήταν «αραχνιασμένες και ανεφάρμοστες»;

Μια mini εξήγηση θα ωφελούσε τουλάχιστον αυτούς που αφήνουνε την φαντασία τους να τρέχει.

Για τα άλλα που αναφέρετε στο δελτίο σας, σφαγεία, λουτρά κλπ για τα οποία ο κ Δήμαρχός μας ήταν στις προεκλογικές του εξαγγελίες πολλά υποσχόμενος, ότι θα τα έβαζε σε λειτουργία σε ένα εξάμηνο και έχουν περάσει 9 χρόνια και τζιφος σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του λαϊκιστή που αποδίδετε στο δελτίο σας και τον χαρίζω στον κ Δήμαρχό μας που στα 9 χρόνια τώρα που κυβερνάει τον Δήμο μας από μόνος του και χωρίς την βοήθεια κανενός τον έχει κερδίσει επαξίως.

Με τιμή

Γιάννης Σεραφής

Αύγουστος 2023

Κιντο 6907375522

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ