2023-08-13 09:12:56
Φωτογραφία για Google: Εισάγει λειτουργία ελέγχου γραμματικής – Πώς ενεργοποιείται

 



Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά την μηχανή αναζήτησης της Google για να ελέγξουν πιθανά ορθογραφικά λάθη. Η Google πρόσφατα ανέπτυξε μία νέα λειτουργία ελέγχου γραμματικής στην πλατφόρμα της, η οποία θέτει στο στόχαστρό της αντίστοιχες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς.

Προς το παρόν, ο έλεγχος γραμματικής είναι διαθέσιμος αποκλειστικά στα αγγλικά, αναμένεται όμως να επεκταθεί και σε άλλες γλώσσες.

Πώς λειτουργεί

Μέσω της αναζήτησης Google ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τη γραμματική, προσθέτοντας στο ερώτημα της αναζήτησης τις φράσεις «έλεγχος γραμματικής», «γραμματικός έλεγχος» ή «ελεγκτής γραμματικής».

Οι χρήστες θα βλέπουν μια ενότητα ελέγχου γραμματικής στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Κατά τον εντοπισμό ενός λάθους, συμπεριλαμβανομένων των ορθογραφικών λαθών, το πρόγραμμα ελέγχου γραμματικής της Google, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, όχι μόνο διορθώνει την πρόταση, αλλά επισημαίνει και τις τροποποιήσεις που μπορούν να γίνουν. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αντιγράψουν τη διορθωμένη φράση ή πρόταση, περνώντας το ποντίκι από πάνω της.

Όταν η γραμματική είναι άψογη, το εργαλείο ανταμείβει τους χρήστες με ένα ευχάριστο πράσινο σημάδι ελέγχου.

Περιορισμοί

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το εργαλείο δεν θα λειτουργήσει εάν το κείμενο παραβιάζει τις πολιτικές αναζήτησης.

Γραμματικός έλεγχος δεν θα γίνεται και στις περιπτώσεις αναζήτησης που αφορούν επικίνδυνο, παρενοχλητικό, ιατρικό, σεξουαλικό, τρομοκρατικό, βίαιο ή αιματηρό περιεχόμενο.

Το εργαλείο φαίνεται να λειτουργεί καλά με μία μόνο πρόταση, αλλά δεν λειτουργεί αν τροφοδοτηθεί με περισσότερο περιεχόμενο από αυτό.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα σε μια πρόταση ή ο χρήστης έχει την επιθυμία να βοηθήσει στη βελτίωση της διόρθωσης του συστήματος, έχει τη δυνατότητα να δώσει ανατροφοδότηση.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ