2023-08-18 08:21:14
Φωτογραφία για ChatGPT: Ένας στους πέντε Έλληνες έχει ήδη λογαριασμό

 



Όσο η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, εμφανίζονται νέοι τρόποι για να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη αλλά και αυτοματοποιημένη.

Τον τελευταίο καιρό μια νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, το ChatGPT, έχει κάνει την εμφάνιση της, με πολλούς να επαινούν τα οφέλη της ενώ άλλους να ανησυχούν για το πως τέτοιες νέες τεχνολογίες θα επηρεάσουν τη ζωή, την καθημερινότητα, αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Meta αντεπιτίθεται με δωρεάν μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης - Η Google ανησυχεί

Η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Οι Έλληνες & το ChatGPT» που διεξήχθηκε τον Ιούλιο του 2023 έδειξε ότι oι Έλληνες είναι ακόμα μοιρασμένοι ως προς το πως θα επηρεάσει το ΑΙ την κοινωνία, με την πλειοψηφία να είναι ακόμα επιφυλακτική.

Το ChatGPT γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο με πολλούς Έλληνες χρήστες να δηλώνουν ότι το ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα αλλά το χρησιμοποιούν αρκετά συχνά καθώς το βρίσκουν εύκολο στη χρήση, ενώ γλυτώνει κόπο και χρόνο. 

Οι άντρες και η Gen Z να είναι πιο θετικοί στη χρήση του ChatGPT. Αντίθετα η στάση που κρατούν οι γυναίκες σαφώς πιο επιφυλακτική. Λονδίνο

Από τη μία πλευρά, πολλοί αμφισβητούν την αξιοπιστία του ChatGPTκαι δηλώνουν ότι οι απαντήσεις πρέπει να επαληθεύονται ενώ άλλοι δηλώνουν πως η σωστή χρήση και η κατάλληλη τοποθέτηση των ερωτήσεων μπορεί να παρέχει το maximum όφελος. 

Υποστηρίζουν πως πρέπει κανείς να ξέρει να το χειρίζεται σωστά και να θέτει τις σωστές ερωτήσεις για να έχει maximum όφελος και οι απαντήσεις να είναι σωστές και εμπεριστατωμένες 

Η τόσο άμεση και εύκολη πληροφορία έχει κάνει τους Έλληνες να ανησυχούν καθώς πιστεύουν ότι το ChatGPT  μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μην σκέφτονται και να μην καλλιεργούνται.  



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ