2023-08-19 12:14:29
Φωτογραφία για Διαθέσιμη χρηματοδότηση 180.000 € για τα λιμάνια Αστακού και Μύτικα για ηλεκτρολογικά και τοποθέτηση pillars με ψηφιακή κάρτα. Σύντομα, δωρεάν ρεύμα και νερό στο λιμάνι του Μύτικα ΤΕΛΟΣ.





Με σημερινή απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που επίσημο έγγραφο αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε (ΑΔΑ: 6ΙΞΤ4653ΠΩ-ΓΧΤ), κατόπιν αίτησης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (ΔΛΤ) Ξηρομέρου, θα του αποδοθούν 180.000 € χρηματοδότηση, που έχει δεσμευθεί για τα λιμάνια Αστακού και Μύτικα. Το ΔΛΤ Ξηρομέρου ανταποκρίθηκε άμεσα, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά το σχετικό Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ), για να απορροφήσει αυτά τα χρήματα, τα οποία αφορούν 2 υποέργα:

Εγκατάσταση ηλεκτρολογικού υλικού και φωτιστικών σωμάτων στις λιμενικές εγκαταστάσεις Αστακού και Μύτικα 80.000 €.

Προμήθεια και εγκατάσταση pillars στους λιμένες Αστακού και Μύτικα 100.000 €.

Μία πάρα πολύ σημαντική χρηματοδότηση, που για το λιμάνι του Μύτικα σημαίνει:

1. επιπλέον φωτισμό και στο μπαστούνι που σήμερα δεν φωτίζεται και εκσυγχρονισμός της υπάρχουσας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης που χρήζει συντήρησης μετά από πάρα πολλά χρόνια και


2. εγκατάσταση 20 περίπου υπερσύγχρονων pillars, ίδια με αυτά του Αστακού, για παροχή νερού και ρεύματος με χρήση ψηφιακής κάρτας, την οποία θα πουλάνε επιλεγμένα καταστήματα του Μύτικα.

Ενημερωτικά σας λέμε ότι από αυτά τα pillars, το ΔΛΤ Ξηρομέρου έχει έσοδα περί τα 15.000 €/χρόνο από τον Αστακό.

Πολύ σύντομα λοιπόν, δωρεάν ρεύμα και νερό στο λιμάνι του Μύτικα ΤΕΛΟΣ και όλοι σιγά - σιγά θα πρέπει να προσαρμοστούν και να συνηθίσουν στη νέα κατάσταση που πολύ σύντομα θα διαμορφωθεί στο λιμάνι του Μύτικα.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Τα υπερσύγχρονα pillars με πληρωμή με κάρτα, που μπήκαν στο λιμάνι του Αστακού το 2021 από την παρούσα διοίκηση.

Τα υπερσύγχρονα pillars με πληρωμή με κάρτα, που μπήκαν στο λιμάνι του Αστακού το 2021 από την παρούσα διοίκηση.

mytikaspress.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ