2023-08-21 08:20:16
Φωτογραφία για Google: Αναπτύσσει εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα προσφέρει συμβουλές ζωής

 



Μία από τις μονάδες τεχνητής νοημοσύνης της Google χρησιμοποιεί τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να αναπτύξει τουλάχιστον 21 διαφορετικά εργαλεία για συμβουλές, σχεδιασμό και διδασκαλία ζωής, ανέφεραν οι New York Times την Τετάρτη, σύμφωνα με το CNBC.

Η DeepMind της Google έχει γίνει ο «ευέλικτος, ταχύτατος» σημαιοφόρος των προσπαθειών της εταιρείας για την τεχνητή νοημοσύνη, όπως ανέφερε προηγουμένως το CNBC, και βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη των εργαλείων, ανέφεραν οι Times.

Η είδηση της ανάπτυξης του εργαλείου έρχεται μετά την παρουσίαση από τους ίδιους τους εμπειρογνώμονες της Google για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, μιας διαφάνειας σε στελέχη τον Δεκέμβριο, η οποία ανέφερε ότι οι χρήστες που λαμβάνουν συμβουλές ζωής από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να βιώσουν «μειωμένη υγεία και ευημερία» και «απώλεια της πράξης», σύμφωνα με τους Times.

Η Google φέρεται να έχει συμβληθεί με την Scale AI, την νεοσύστατη επιχείρηση αξίας 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και την επικύρωση λογισμικού AI, για να δοκιμάσει τα εργαλεία. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι με διδακτορικά εργάζονται στο έργο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στους Times. Μέρος των δοκιμών περιλαμβάνει την εξέταση του κατά πόσον τα εργαλεία μπορούν να προσφέρουν συμβουλές για σχέσεις ή να βοηθήσουν τους χρήστες να απαντήσουν σε προσωπικές ερωτήσεις.

Ένα παράδειγμα προτροπής, ανέφεραν οι Times, επικεντρώθηκε στο πώς να χειριστεί κανείς μια διαπροσωπική σύγκρουση.

Τα εργαλεία που φέρεται να αναπτύσσει η DeepMind δεν προορίζονται για θεραπευτική χρήση, σύμφωνα με τους Times, και το δημόσια διαθέσιμο chatbot Bard της Google παρέχει πόρους υποστήριξης ψυχικής υγείας μόνο όταν ζητείται θεραπευτική συμβουλή.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ