2023-08-24 12:29:38
Φωτογραφία για Μίλτος Ζαμπάρας: Ερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον Καστό.
Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας κατάθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας μαζί με την Βουλεύτρια Βοιωτίας Πούλου Γιώτα με αφορμή την άκρως επικίνδυνη υγειονομικά κατάσταση που επικρατεί στο νησί Καστός λόγω της πολύμηνης έλλειψης γιατρού και της πολυήμερης έλλειψης νερού.. Το νησί Καστός το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον Μύτικα έχει λίγες δεκάδες μόνιμους κατοίκους αλλά αρκετούς επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς όμως η συνθήκες στο νησί το τελευταίο διάστημα έχουν οδηγήσει πολλούς από αυτούς να εγκαταλείψουν το νησί αφού το νησί βρίσκεται χωρίς γιατρό από τον Μάρτιο, που έληξε η θητεία του τελευταίου αγροτικού γιατρού αλλά και χωρίς νερό για πάνω από 40 ημέρες.

Όπως επισημαίνoυν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους: «Το πρόβλημα της υδροδότησης δεν είναι κάτι νέο για το νησί αλλά αυτήν τη χρονιά ξεπέρασε κάθε όριο. Η έλλειψη νερού στο νησί ανάγκασε πολλούς από τους κατοίκους να φύγουν από το νησί ενώ πολλά από τα τουριστικά καταλύματα έκλεισαν αφού δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Το ζήτημα δημοσιοποίησε και ξένος τουρίστας, εκφράζοντας τον θυμό του για το γεγονός ότι κάποιες περιοχές στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται από το κράτος ως «κατώτερες» από άλλες.».


Στην συνέχεια οι Βουλευτές αναφέρουν: «Οι συνεχόμενες υποσχέσεις των αρμοδίων ότι το ζήτημα θα λυθεί από μέρα σε μέρα πέφτουν στο κενό. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, το πρόβλημα της έλλειψης του νερού θα μπορούσε να έχει λυθεί εάν στη διάρκεια της χρονιάς είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες συντηρήσεις του δικτύου για να μην φτάσει το καλοκαίρι και δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα»

Στο πλαίσιο αυτό ερωτηθηκαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας, εάν θα προχωρήσουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος της έλλειψης νερού στο νησί Καστός, εάν θα αποζημιώσουν τους επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εργασίες τους λόγω της έλλειψης νερού και εάν θα προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση ιατρού στο νησί για να καλυφθο ύν οι ανάγκες των κατοίκων.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ