2023-08-26 15:44:34
Φωτογραφία για Τρεις νεκροί από μιλκσέικ!
Αντιμέτωπο με μηνύσεις είναι fast food στην Ουάσιγκτον καθώς έξι άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με λιστερίωση τρεις από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους. Τα θύματα κατανάλωσαν μιλκσέικ από το εστιατόριο γρήγορου φαγητού Frugals. Αξιωματούχοι υγείας διαπίστωσαν ότι οι μηχανές παγωτού του εστιατορίου δεν είχαν καθαριστεί σωστά. Στις μηχανές εντοπίστηκε το βακτήριο Listeria.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργίου υγείας αναφέρεται: «Το γενετικό δακτυλικό αποτύπωμα των βακτηρίων στα μιλκσέικ δείχνει ότι είναι το ίδιο στέλεχος Listeria που οδήγησε σε νοσηλεία έξι άτομα από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 22 Ιουλίου (πέντε άτομα στην κομητεία Pierce και ένα άτομο στην κομητεία Thurston). Και οι έξι άνθρωποι είχαν παθήσεις που έκαναν το ανοσοποιητικό τους σύστημα λιγότερο ικανό να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Τρία από τα έξι άτομα που νοσηλεύτηκαν πέθαναν. Δύο άτομα που νοσηλεύτηκαν, αλλά δεν πέθαναν, είπαν ότι έφαγαν μιλκσέικ Tacoma της Frugals πριν αρρωστήσουν.


Η frugal σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram είπε: «Είμαστε συντετριμμένοι και μετανιώνουμε βαθύτατα για οποιοδήποτε κακό θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι ενέργειές μας». Η Tacoma Frugals τόνισε ότι σταμάτησε να πουλά milkshakes και έστειλε τον εξοπλισμό milkshake για καθαρισμό και επανέλεγχο .

Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Tacoma-Pierce έλαβε δείγματα από το εστιατόριο στις 8 Αυγούστου, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας της πολιτείας. Δέκα ημέρες αργότερα, επιβεβαίωσαν ότι όλες οι γεύσεις milkshake του εστιατορίου είχαν μολυνθεί με το ίδιο στέλεχος λιστέριας που προκάλεσε το ξέσπασμα. Αν και το εστιατόριο σταμάτησε από τις 8 Αυγούστου να πουλά παγωτά οι αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κρουσμάτων καθώς η Listeria μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση έως και 70 ημέρες αργότερα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ο 73χρονος Τσαρλς Ρόμπερσον σύμφωνα με την Daily mail. Η σύζυγός του, Λίντα Ρόμπερσον, κατέθεσε αίτηση άδικου θανάτου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας Πιρς. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ