2023-08-27 18:39:02
Φωτογραφία για «Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο»: Στην Πάλαιρο το καλωσόρισμα των καταδυτικών αγώνων (video-φωτο)



Οι βουτιές των δυτών στην… άβυσσο ξεκινούν κοντά στον Μύτικα

Με βραβεύσεις και χαμόγελα έγινε η τελετή έναρξης των καταδυτικών αγώνων του Αuthentic Big Blue WEST – The Ionian Sea Edition που φιλοξενούν Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα.......

Στο επίσημο καλωσόρισμα, που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου (27/8) στην Πάλαιρο, έγινε μία παρουσίαση των αγώνων και του προγράμματος. «Ψυχή» της διοργάνωσης είναι η δημοσιογράφος Βιβή Δρακά, που κατάγεται από το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.

Είχε την ιδέα διοργάνωσης του Authentic… στο Ιόνιο και ειδικότερα στις παραλίες του Ξηρομέρου, ιδέα που «αγκαλιάστηκε» από τους δήμους Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας.



Στην εκδήλωση βραβεύθηκε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Καρέλος, που κατάγεται από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και συγκεκριμένα από την Κατούνα. Η βαθύτερη προπονητική του βουτιά με σταθερά βάρη είναι στα 117 μέτρα με μία ανάσα! Το βραβείο παρέδωσε ο αν. Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας κ. Βίτσας.

Ο Ξηρομερίτης πρωταθλητής δήλωσε χαρούμενος που θα βουτήξει στα νερά του τόπου του.





Το πρόγραμμα:

Από 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνει το Αuthentic Big Blue WEST – The Ionian Sea Edition και θα διεξαχθεί στο σημείο μεταξύ του Μύτικα, του Καλάμου Λευκάδας, του Μεγανησίου και της Παλαίρου.

Από τις 28/8 ως τις 2/9 θα υπάρχουν βαρκάκια από το λιμάνι του Μύτικα που θα μεταφέρουν από τις 08.00 πμ ανά δίωρο θεατές στο σημείο αγώνα και θα παραμένουν εκεί μία ώρα. Θα υπάρχουν δύο δρομολόγια κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η τελετή λήξης και οι απονομές θα γίνουν στον Μύτικα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Ʃυνδιοργανωτές θα είναι οι Δήμοι Ξηρομέρου, Ακτίου -Βόνιτσας, Λευκάδας και Μεγανησίου ,η Περφέρεια Δυτικής Ελλάδας,η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας,η ΠΕΔΙΝ και το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
agriniopress
ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ