2023-08-28 17:07:24
Φωτογραφία για Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 το 40ημερο μνημόσυνο του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Κουβέλη.
Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης στον Χολαργό. στις 10.00 π μ, θα τελεστεί το 40ημερο μνημόσυνο του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Κουβέλη.

Η οικογένεια.. Διονύσης Μπερερής

Αγάπη και μνήμη

Μπάμπης Κουβέλης

Με το έβγα του ο Ιούλιος μας στέρησε ένα καλό μας φίλο. «Εξέλιπεν της συγγενείας ημών» και επέστρεψε τον «δανεικόν χουν» στη μητέρα γη ο Μπάμπης Κουβέλης, φίλος και συνεργάτης, ο εκλεκτός.

Το θλιβερό μαντάτο του θανάτου του το πήρε τ’αγέρι της στεριάς και με τα ερτζιανά κύματα το ‘φερε απ’ το κλεινό άστυ στον τόπο καταγωγής του.

Κονταροχτυπήθηκε με τον χάροντα μέχρι που έπεσε παλικαρίσια. Ταξίδεψε για την «χώρα της σιωπής» κ’ έγινε πια ουρανοπολίτης.

Ζωόπνοη γη του οι αγαπημένες του Φυτείες. Κράτησε μέσα του τη λεβεντιά των Ακαρνανικών ορέων, αυτός ο ωραίος. Λαμπρός επιστήμονας οικονομολόγος και εξαίρετος συγγραφέας (οκτώ τα πονήματά του). Ο χαμός του στέρησε την κοινωνία των Φυτειών και του Ξηρομέρου από ένα εκλεκτό και δραστήριο μέλος της. Έχυσε πολλή μελάνη γράφοντας για τον γενέθλιο τόπο του και την περιοχή του κι ακούγονταν η φωνή του σε πολλά συμβούλια πολιτιστικών συλλόγων, που συμμετείχε είτε ως πρόεδρος είτε ως απλό μέλος.


Είχα την τιμή να συνεργαστώ για 15χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αιτωλικής Πολιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε) και σ’ αυτό του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών (Π.Κ.Ρ) και γνώρισα πολύ καλά τον άνθρωπο. Ελληνική ψυχή με μεγάλο απόθεμα καλοσύνης, σκόρπιζε μ’ απλοχεριά στη συντροφιά του τα δώρα που του χάρισαν οι ουρανοί, την αγάπη, την ευγένεια, την χαρά, την αισιοδοξία. Ζούσε μια ήρεμη και ήσυχη οικογενειακή ζωή στον Χολαργό, στην Αθήνα.

Ο Μπάμπης ο Κουβέλης έζησε σεμνόπρεπα και τίμια σε υψηλούς βαθμούς ποιότητας και τάξης. Άριστος κατ’ αρετήν και ήθος, προικισμένος με εκείνη τη χαρούμενη σπατάλη του εαυτού του. Έφυγε και μας άφησε πλούτο πολύ αγνών αισθημάτων και καλοσύνης και πλούτο καλών απογόνων, των παιδιών του, εκλεκτών μελών της κοινωνίας τους οποίους θερμά συλλυπούμεθα.

Εμείς, όλοι οι φίλοι του σεμνυνόμαστε για την διαδρομή του, την συμπεριφορά του και την προσφορά του στην κοινωνία. Θεωρώ τον εαυτόν μου τυχερό που τον γνώρισα προσωπικά και χαρούμενο που με τιμούσε με την φιλία του.

Οι συμπατριώτες του πρέπει να καμαρώνουν για το τέκνο αυτό που γέννησε ο τόπος τους. Ανύστακτος ερευνητής και ιστοριτής, αναδρομάρης του γενέθλιου τόπου του, που τον αγαπούσε υπερβολικά. Τα βιβλία του λίαν ενδιαφέροντα σου γυρίζουν μόνα τους τις σελίδες τους. Διακόνησε επάξια την Ιστοριογραφία και την Λαογραφία. Το έργο του αποτελεί πολύτιμη εθνική προσφορά και η μορφή του δημιουργού του ενσωματώνεται από σήμερα στη συλλογική μνήμη μας. Αγαπούσε τη γενέτειρά του κι έφυγε γεμάτος Ξηρόμερο, γεμάτος Ελλάδα. Στέκομαι με ευλάβεια στο έργο και στη μνήμη του.

Ευλογημένη η περπατησιά του στη ζωή και ας είναι ευλογημένη και η Σκιά του. Τούτη η μεταθανάτια αναφορά μας ας είναι ψυχοκέρι στο μνήμα του, μνημόσυνο στην μνήμη του και εμπόδιο στο χρόνο που θα προσπαθεί να την επιχώσει. Στο καλό πολυφίλητε Μπάμπη!

Διονύσης Μπερερής
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ