2023-09-03 21:48:58
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου: Νοσταλγοί του παρελθόντος!



 

     Με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκέμβρη 1974 ο λαός καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα την λαομισητη μοναρχία, που συνδέθηκε με τις πιο δραματικές στιγμές του τόπου μας. Το παλάτι ήταν το άντρο που κατά κανόνα εξυφαίνονταν κάθε αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική συνωμοσία (πραξικόπημα 4ης Αυγούστου,21ης Απριλίου). Το στέμμα πετάχτηκε  στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!



Στις 2 Σεπτέμβρη 2023, στην τελετή λήξης του αγώνα ελεύθερης κατάδυσης που έλαβε χώρα στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης προσφώνησε τον προσκεκλημένο στην εκδήλωση γιο του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γλυξμπουργκ "Υψηλότατο πρίγκηπα Νικόλαο" και τη σύζυγό του "Υψηλοτατάτη" και μάλιστα υποκλίθηκε, δίνοντας την αίσθηση ότι τηρούσε βασιλικό πρωτόκολλο!!



  Εδώ εγείρονται δύο ερωτήματα:

1) ήταν κάτι προσχεδιασμένο;;  Σε τοπικό site ανακοινώθηκε η άφιξη του Νικόλαου ως πρίγκηπα. Τίτλος που δεν υφίσταται βάσει Συντάγματος.

2) Ο δήμαρχος Ξηρομέρου αναπολεί την μοναρχική παλινόρθωση στη χώρα μας, αγνοώντας τη βούληση ενός ολόκληρου λαού;;  Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!

Η Λαϊκή συσπείρωση καταδικάζει κάθε ενέργεια και κάθε πρόσωπο που επιχειρεί να νεκραναστήσει το πιο μαύρο και αποτρόπαιο κομμάτι της ιστορίας του τόπου. Τέτοιες ενέργειες είναι ύπουλες και επικίνδυνες!!

Καλούμε σήμερα κάθε δημοκράτισσα και δημοκράτη να καταδικάσει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του Δημάρχου.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ