2023-09-06 08:17:37
Φωτογραφία για Νέο iPhone, νέος φορτιστής: Η Apple συμμορφώνεται με τον νόμο της ΕΕ



 Το επόμενο iPhone θα έχει για πρώτη φορά διαφορετική θύρα φόρτισης από τα προηγούμενα, καθώς αυτή της Lightning που διέθετε η Apple θα αλλάξει με την πιο διαδεδομένη, USB Type-C.

Η παραπάνω κίνηση, όπως αναφέρει το BBC, αποτελεί συμμόρφωση με τον νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί από τους κατασκευαστές τηλεφώνων να υιοθετήσουν μια κοινή σύνδεση φόρτισης έως τον Δεκέμβριο του 2024, προκειμένου να εξοικονομήσουν οι καταναλωτές χρήματα και να μειώσουν τα απόβλητα.



Τα περισσότερα νέα προϊόντα της Apple, όπως τα τελευταία iPad, χρησιμοποιούν ήδη Type-C, αλλά η εταιρεία είχε επιχειρηματολογήσει κατά του νόμου της ΕΕ

Τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο BBC News: "Ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει μόνο έναν τύπο σύνδεσης καταπνίγει την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, γεγονός που με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο".

Οι προσαρμογείς Lightning σε USB Type-C είναι ήδη διαθέσιμοι από άλλες μάρκες ηλεκτρονικών ειδών, συμπεριλαμβανομένης της Amazon, και όλα τα iPhone από το iPhone 8 που κυκλοφόρησε το 2017 υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.

Καθώς το σημερινό iPhone 14 φαίνεται πλέον να είναι η τελευταία συσκευή της Apple που το χρησιμοποιεί αποκλειστικά, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους του καλωδίου Lightning.

Δεν είναι σαφές αν αυτή θα είναι μια παγκόσμια αλλαγή στο προϊόν, αν και ο τεχνολογικός κολοσσός είναι λιγότερο πιθανό να φτιάξει μια διαφορετική έκδοση της συσκευής μόνο για την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι αλλαγές αναμένονται στις νέες συσκευές iPhone 15 και iPhone 15 Pro, οι οποίες πρόκειται να παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα στην ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg news, τα οφέλη της αλλαγής για τους χρήστες θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα των πελατών να χρησιμοποιούν έναν μόνο φορτιστή για iPads, Mac και iPhones, καθώς και ταχύτερες ταχύτητες λήψης.

Ο νόμος της ΕΕ για τους κοινούς φορτιστές καλύπτει μια σειρά από "φορητές ηλεκτρονικές συσκευές μικρού και μεσαίου μεγέθους", σύμφωνα με την ΕΕ, μεταξύ των οποίων:

κινητά τηλέφωναταμπλέτεςe-readersποντίκια και πληκτρολόγιασυσκευές GPSακουστικάψηφιακές φωτογραφικές μηχανέςφορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιώνφορητά ηχεία.

Οποιοδήποτε από αυτά φορτίζεται με ενσύρματο καλώδιο θα πρέπει να διαθέτει θύρα USB Type-C, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή των συσκευών.

Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τους κανόνες, αλλά οι κατασκευαστές έχουν περισσότερο χρόνο για να κάνουν τις αλλαγές.

Σύμφωνα με την ΕΕ, οι καταναλωτές θα γλιτώσουν "έως και 250 εκατ

. ευρώ ετησίως από περιττές αγορές φορτιστών" και θα μειωθούν 11.000 τόνοι αποβλήτων ετησίως.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ