2023-09-08 15:32:51
Φωτογραφία για Πεζόδρομος Και Χώροι Πρασίνου Θα Δημιουργηθούν Στη Δυτική Είσοδο Της Αμφιλοχίας.

 



        Ένα νέο έργο αστικής ανάπλασης στη δυτική είσοδο της πόλης της Αμφιλοχίας είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμφιλοχίας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μοιραζόμενοι από κοινού το όραμα για την ανάδειξη της πόλης της Αμφιλοχίας μέσω της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΠΑ Δυτικής Ελλάδας», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Το έργο αφορά στην ανάπλαση της Δυτικής Εισόδου Αμφιλοχίας με την κατασκευή πεζοδρόμου και χώρων πρασίνου κατά μήκους της δυτικής ακτογραμμής με κατεύθυνση τον άξονα Αμφιλοχία-Βόνιτσα, συνολικής έκτασης περίπου 3.000μ, με το ύψος της χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 2.550.000,00 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, ένα σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλους το οποίο παρέμενε εντελώς αναξιοποίητο, τώρα πλέον δύναται να μετατραπεί σε χώρο άθλησης και αναψυχής για περιπατητές αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Το έργο ανάπλασης εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων του Δήμου και αξιοποίησης της θάλασσας του Αμβρακικού, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των τουριστικών και αλιευτικών καταφυγίων και την ανάπτυξη ναυταθλητικών δραστηριοτήτων σε Αμφιλοχία και Μενίδι.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ