2023-09-08 16:07:30
Φωτογραφία για Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ξηρομέρου εύχεται καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς.



       Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ξηρομέρου εύχεται καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς.



Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι πολλά και σοβαρά. Η χρονιά στα σχολεία του δήμου μας ξεκινά με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μιας και το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την πάγια πλέον τακτική να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες στα σχολεία μας.



Ταυτόχρονα, το πάγιο πλέον ζήτημα της κτιριακής υποδομής, παραμένει άλυτο σε πολλά σχολεία στα όρια του δήμου. Με την ελλιπή χρηματοδότηση από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης και Υπουργείου, δεν μπορεί να καλυφτεί η ανάγκη για σχολεία ασφαλή και σύγχρονα, που να καλύπτουν τις μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.



Συνδημότη και συνδημότισσα,



Για μια παιδεία ποιοτική, που να αξίζει στα παιδιά μας, θα πρέπει να υπάρχει προτεραιότητα και γενναία χρηματοδότηση στους δήμους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολυσύνθετες ανάγκες των σχολείων. Η πάγια θέση και στάση της Λαϊκής  Συσπείρωσης Ξηρομέρου, είναι να μην σκύβουμε το κεφάλι και να αρκούμαστε στα ψίχουλα που δίνονται κάθε χρόνο για τα σχολεία. Να διεκδικούμε δυναμικά και αταλάντευτα χρηματοδότηση στη βάση της λαϊκής ξηρομερίτικης οικογένειας και των παιδιών της. Σε αυτή τη μάχη σε θέλουμε δίπλα, μέσα  και από συλλόγους, εκπαιδευτικών, γονέων, να υψώσουμε ανάστημα για την ουσιαστική, ποιοτική, δημόσια εκπαίδευση.







Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρόμερου



 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ