2023-10-04 15:30:05
Φωτογραφία για Το προξενιό της Ιουλίας - Ελισάβετ Μουτάφη Όλα ξεκινούν με ένα φόνο



Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της νέας δραματικής σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» απόψε στις 22:40, η Ελισάβετ Μουτάφη και η Ευγενία Ξυγκόρου βρέθηκαν σήμερα στην εκπομπή “Super Κατερίνα” και μίλησαν για τους τηλεοπτικούς τους ρόλους, τη Στάσα και την Ιουλία, δηλώνοντας ευτυχισμένες που συμμετέχουν σε αυτή τη δουλειά. Είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στη θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και δηλώνουν πολύ χαρούμενες για τη φετινή τους συνύπαρξη ως μητέρα και κόρη στη σειρά.



«Είναι ένα υπέροχο, ταλαντούχο πλάσμα και καλό παιδί και είναι όλα τα καλά μπροστά της», λέει η Ελισάβετ Μουτάφη για την τηλεοπτική της κόρη και τονίζει ότι η σειρά θα γοητεύσει τον κόσμο γιατί διηγείται μια πραγματική ιστορία, περιγράφοντας εκείνη την εποχή, με τα προξενιά, το πώς ζούσαν οι άνθρωποι, τις αντιδράσεις τους, τις κόντρες, τους χαρακτήρες τους

. «Αυτό που για μένα είναι πολύ σημαντικό είναι η ιστορία. Είμαστε στο ’59 στο θεσσαλικό κάμπο, που περνά ακόμα αυτά που περνάει, και εκεί βλέπουμε τους ήρωές μας, τους ανθρώπους. Πέρα από τη φωτογραφία που είναι υπέροχη, τη σκηνοθεσία που είναι υπέροχη, τους ηθοποιούς που είναι ένας κι ένας, θεωρώ ότι το πολύ σπουδαίο είναι ότι η ιστορία που λέγεται, αγγίζει τους ανθρώπους μέσα από τους ήρωες, μέσα από αυτό που είναι ο καθένας μας».



Μπορούσε μια μητέρα το ’59 να προστατεύσει την κόρη της εκείνη την εποχή; «Νομίζω ότι αυτό που κάνει η Στάσα είναι ότι προσπαθεί να την προστατεύσει. Η ιστορία είναι λίγο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, δηλαδή είναι ένα ζευγάρι νέων παιδιών που αγαπιούνται και οι οικογένειές τους είναι σε μεγάλη κόντρα. Είναι και μια βεντέτα. Προσπαθεί να την προστατεύσει -γιατί θα αποκαλυφθεί ένα παρελθόν της μητέρας που έχει κάτι παράλληλο με την κόρη της- και θα θελήσει το καλό για αυτήν. Παρότι βλέπουμε και στο τρέιλερ ότι είναι πολύ αυστηρή και τη χτυπάει, την λατρεύει, και θέλει να φύγει από την επαρχία για πολλούς λόγους, για να έχει μια καλύτερη ζωή. Να φύγει από τον Τύρναβο να πάει στη Λάρισα, για να ‘χει μια καλύτερη ζωή, με το προξενιό. Γιατί το προξενιό δεν ήταν πάντα κακό, η μαμά της Ιουλίας έτυχε σε καλό προξενιό», θα πει η Ελισάβετ.



Η Ιουλία είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη αλλά όπως λέει η Ελισάβετ «είναι απαγορευμένος αυτός ο έρωτας και θα δούμε γιατί από το πρώτο επεισόδιο. Υπάρχει ένα παρελθόν στις οικογένειές τους αλλά θα γίνει ένας φόνος στο πρώτο επεισόδιο στον οποίο εμπλέκονται οι οικογένειες των δυο ερωτευμένων παιδιών, οι Ραζίνηδες με τους Σκουταραίους και από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Η μητέρα δεν μπορεί να επιτρέψει αυτό τον έρωτα κι έχει τα δίκια της και πάει να της προσφέρει μια καλή ζωή».



Τι λέει η Ευγενία Ξυγκόρου για το ρόλο της: «Η Ιουλία είναι ερωτευμένη πάρα πολύ με τον Γρηγόρη, το ρόλο του Δημήτρη Σέρφα, αλλά πρέπει να επιλέξει τι είναι καλύτερο για εκείνη. Γιατί είναι οι συνθήκες αυτές που είναι, αλλά συμβαίνουν και γεγονότα που σφραγίζουν μια κατάσταση, οπότε είναι σαν μονόδρομος. Τα παιδιά παλεύουν για τον έρωτά τους όσο μπορούν αλλά τα εμπόδια είναι πολύ μεγάλα».



Θα μπορούσε να έχει ζήσει εκείνη την εποχή; «Με μια ρομαντική έννοια είναι πάρα πολύ ωραία εκείνη η εποχή έτσι όπως τη βλέπουμε. Αλλά δε νομίζω ότι θα αντέχαμε εκείνη την εποχή έτσι όπως έχουμε μεγαλώσει. Εγώ δεν έχω το τσαγανό της Ιουλίας, δεν θα το άντεχα όλο αυτό».



Κεντρικό στοιχείο της σειράς είναι η γυναίκα και η θέση της στην κοινωνία. Έχει αλλάξει ο ρόλος της γυναίκας από τότε; «Στα χωριά δεν ξέρω κατά πόσο έχει αλλάξει, δεν μπορώ να έχω την εμπειρία ή να είμαι γνώστης 100% αλλά φοβάμαι ότι δεν έχει μετακινηθεί πάρα πολύ ο ρόλος της» θα πει η Ελισάβετ.



Για τη συνεργασία με τον διεθνούς φήμης πρωταγωνιστή Αδάμ Μπουσδούκο που υποδύεται τον Στράτο Ραζίνη, τον πατέρα του Γρηγόρη, λέει ότι είναι πολύ γλυκός και ευγενής άνθρωπος και τονίζει ότι ο κόσμος θα ταυτιστεί με τη σειρά γιατί είναι ανθρώπινη και μιλά για την παράδοση.  



Τέλος, Η Ελισάβετ Μουτάφη μιλά και για την πρωτότυπη μουσική της σειράς που έχει γράψει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και αποκάλυψε ότι το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε στίχους Λίνας Δημοπούλου.  



«Το προξενιό της Ιουλίας». Πρεμιέρα απόψε στις 22:40.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ