2023-10-06 10:07:31
Φωτογραφία για Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς καταγγέλει στοχοποιημένη επίθεση συμφερόντων εξαγωγέων φαρμακαποθηκών

Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε μια μεθοδευμένη στοχοποίηση προς τοπρόσωπό μου, συνοδευόμενη από λάσπη, τραμπουκισμούς και απειλές, προσπαθώντας να με διαβάλλουν για να κάμψουν τον αγώνα και τις προσπάθειες που δίνουμε όλοι και εγώ ως πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, για την πάταξη των ελλείψεων των φαρμάκων και τη διασφάλιση της θεραπευτικής αγωγής των πολιτών.



Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι ελλείψεις αντιμετωπίζονται και με την απαγόρευση των εξαγωγών, γεγονός για το οποίο αντιδρά με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους μια συγκεκριμένη ομάδα φαρμακαποθηκαρίων. Οι εν λόγω επί της ουσίας κανιβαλίζουν την αγορά, εις βάρος όχι μόνο των φαρμακείων της Ελλάδος αφού δεν διαθέτουν φάρμακα στην ελληνική αγορά, αλλά και των υγειών φαρμακαποθηκών που τηρούν την νομοθεσία ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους προσπαθώντας να εξασφαλίζουν πλήρως την επάρκεια φαρμάκων προς τα φαρμακεία. 

Η «επιχειρηματική δεινότητα» των συγκεκριμένων φαρμακαποθηκαρίων διακόπηκε με την απόφαση για απαγόρευση των εξαγωγών. Η απόφαση αυτή τους προκαλεί οικονομικά προβλήματα, καθόσον αντικείμενό τους ήταν κατά προτεραιότητα, ή ακόμη και αποκλειστικά, οι εξαγωγές και όχι η διάθεση των φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

 

 


Στην απέλπιδα αλλά και αδίστακτη αυτή προσπάθειά τους, εντάσσεται η σπίλωση του ονόματος μου ως Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, από τα γνωστά κίτρινα παπαγαλάκια, όπου με ασύστολα ψεύδη προσπαθώντας να με φιμώσουν, εμπλέκουν και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου, ένα μικρό επαρχιακό συνεταιρισμό σε παραμεθόρια περιοχή, ο οποίος εξυπηρετεί τα φαρμακεία του νησιού κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανεξαρτήτως της δυναμικής του κάθε φαρμακείου, διασφαλίζοντας σε καθημερινή βάση την επάρκεια φαρμάκων. Στην προσπάθεια σπίλωσής μου, δεν διστάζουν να τον παρουσιάζουν μάλιστα ως έναν μεγάλο εξαγωγέα, τα οικονομικά στοιχεία όμως τους διαψεύδουν αποδεικνύοντας το αντίθετο. Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου, αλλά η προσπάθεια τους για την φίμωσή μου, προκειμένου να σταματήσω, και να ενδώσω στις πιέσεις για άρση των εξαγωγών. Άλλωστε τα χιλιάδες εμβαλλάγια που είναι στοκαρισμένα στις αποθήκες τους, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Τους ενημερώνω λοιπόν, αυτούς τους λίγους που θέλουν να μονοπωλούν τη διάθεση των φαρμάκων με εξαγωγές στο εξωτερικό, ότι δεν με γνωρίζουν καλά. Όλα αυτά, μου δίνουν την δύναμη να συνεχίσω, για να ξεριζώσουμε όλοι μαζί το απαράδεκτο φαινόμενο των εξαγωγών, για να ρυθμίσουμε την επάρκεια διάθεσης των φαρμάκων στην ελληνική αγορά και για να εξασφαλίσουμε τη θεραπεία του Έλληνα πολίτη.

Είναι μονόδρομος αυτό που υποχρεούνται να κάνουν, και είτε θα εναρμονιστούν με το τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας των φαρμακαποθηκών, είτε θα διακόψουν τον κύκλο των «εργασιών» τους.

ΥΓ. Φυσικά οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον των ανωτέρω θα ξεκινήσουν από σήμερα. Έχω ήδη δώσει σχετική εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά με τον τρόπο αυτό οι εν λόγω είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν στα δικαστήρια την ορθότητα ή μη των κατηγοριών τους.

Απόστολος Βαλτάς

Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ