2023-10-07 08:00:02
Φωτογραφία για Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab»
Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab», το… εργαστήρι μαγειρικής του, κι επιστρέφει στην πιο αγαπημένη μαγειρική εκπομπή της τηλεόρασης. Από το Σάββατο 07 Οκτωβρίου στις 16:40 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στον Alpha, ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής θα μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα. Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο Άκης Πετρετζίκης κάνει το φετινό ντεμπούτο του στους δέκτες του Alpha, καλωσορίζοντας τους τηλεθεατές στην ολοκαίνουργια κουζίνα του. Μια ακόμη σεζόν του Kitchen Lab είναι γεγονός και εκείνος σας προσκαλεί σε ένα ακόμη γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο πεντανόστιμες συνταγές και έξυπνους, οικονομικούς και γρήγορους τρόπους να τις δημιουργήσετε.

Με πολύ χαρούμενη διάθεση, ο Άκης ξεκινάει το πρώτο μενού της σεζόν, αυτό του Σαββάτου, με τρεις εντυπωσιακές συνταγές που θα στολίσουν το τραπέζι σας σε κάθε περίσταση. Πρώτο πιάτο, μια burrata με ψητά σταφύλια και χούμους, για να ξεκινήσετε με κάτι γκουρμέ και ντελικάτο
. Η burrata είναι ένα ιταλικό τυρί που σερβίρεται κατά κόρον σαν ορεκτικό αλλά ανάλογα με τον τρόπο σερβιρίσματος του, μπορεί να σταθεί και σαν ένα πλήρες γεύμα. Τοποθετεί σε μια πιατέλα τη burrata, πασπαλίζει με ελαιόλαδο, αλάτι, φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και συνθέτει την πιατέλα με χούμους, πίτες και ψητά σταφύλια. Για κυρίως γεύμα επιλέγει να φτιάξει honey BBQ ribs, ένα φαγητό λουκούμι σε γεύση που λιώνει στο στόμα και είναι πανεύκολο να το φτιάξετε. Σερβίρει τα ribs με καλαμπόκι και τηγανητές πατάτες. Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει ένα soft cookie στο τηγάνι και σερβίρει με παγωτό και φύλλα δυόσμου.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει το πρώτο κυριακάτικο Kitchen Lab της νέας σεζόν, στις 17:00, με ένα μενού μεσογειακό αλλά και πολύ εκλεπτυσμένο. Τις συνταγές μπορεί κανείς να τις συναντήσει στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, αλλά και σε κάποιο πολύ προσεγμένο ντελικατέσεν εστιατόριο στην Ευρώπη.

Το πρώτο πιάτο στο μενού είναι ένα κλασικό ιταλικό ψωμάκι, η τσιαπάτα, που ανάλογα με το πως θα το σερβίρουμε μεταμορφώνεται από το πιο street food ορεκτικό στην πιο γκουρμέ επιλογή. Είναι χορταστικό και αποτελεί τον ιδανικό «καμβά» για να «ζωγραφίσουμε» με ό,τι συνοδευτικό θέλουμε. Σερβίρει σαν σάντουιτς, με ελαιόλαδο, μορταδέλα, μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για κυρίως γεύμα επιλέγει ένα πολύ αρωματικό και μεσογειακό φαγητό, σολομό με σπαράγγια στο φούρνο, ένα ντελικάτο πιάτο, που είναι στις must επιλογές όλων όσοι αναζητούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Σερβίρει με ρύζι, τα σπαράγγια, λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο και ντοματίνια κομμένα στη μέση. Για επιδόρπιο, ο αγαπημένος μας σεφ μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε προς Ανατολή, για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο πολίτικο κιουνεφέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ