2023-11-05 20:42:18
Φωτογραφία για Πολίτης, είδε το SILVER ALERT και εντόπισε τον 75χρονο
Η περιπέτεια του κ. Κωνσταντίνου Σουσώνη έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 75χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Σουσώνης, 75 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή του Περιστερίου, την 04/11/23.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το μεσημέρι της 4/11/2023 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, το βράδυ της 04/11/2023, λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση του Συναγερμού, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Ο ηλικιωμένος εντοπίσθηκε από πολίτη σε κατάστημα της περιοχής Ψυρρή, στην Αθήνα. Ο πολίτης αναγνώρισε τον ηλικιωμένο από τον Κοινωνικό Συναγερμό Silver Alert και ενημέρωσε στην Εθνική Γραμμή SOS 1065. Άμεσα, η Κοινωνική Υπηρεσία του SILVER ALERT, ειδοποίησε την Άμεση Δράση, η οποία πήγε στο σημείο, παρέλαβε τον ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας
. Μετά την σχετική διασταύρωση και επαλήθευση ότι πράγματι επρόκειτο για τον αναζητούμενο Κωνσταντίνο Σουσώνη ενημερώθηκαν οι δικοί του άνθρωποι οι οποίοι παρέλαβαν τον ηλικιωμένο και τον οδήγησαν πίσω στο σπίτι του. Ο 75χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου

Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ