2023-11-06 07:10:27
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις χώρου με παλιές - κλασικές τραπεζαρίες
Το έπιπλο που συχνότερα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο περνά από ...γενιά σε γενιά και το ίδιο συχνά η πρόθεσή μας να το διατηρήσουμε ...σκοντάφτει στις αμφιβολίες για το αν η κλασική τραπεζαρία της γιαγιάς ή της μαμάς έχει θέση στο σύγχρονο σπίτι μας. 

Η απάντηση είναι σίγουρα "ναι" και είτε πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σετ (τραπέζι με ασορτί καρέκλες) είτε μόνο για ένα κλασικό τραπέζι φαγητού μπορούν θαυμάσια να ενσωματωθούν στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου σπιτιού, ακόμη και αν το γενικό διακοσμητικό του ύφος απαιτεί κάποιες αλλαγές στην όψη των επίπλων.

Μια τέτοια τραπεζαρία μπορεί να βρει τη θέση της ακόμη και σε χώρους μοντέρνας διακόσμησης σαν το μοναδικό vintage κομμάτι, ενώ ο τρόπος επεξεργασίας του ξύλου αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα πλαισιωθεί το σημείο του τραπεζιού είναι αρκετά για να αλλάζουν ριζικά και να "ελαφρύνουν" την γενική αισθητική τέτοιων κλασικών επίπλων.  



Ασφαλώς σε σπίτια διαμορφωμένα σε vintage, κλασικό αλλά και σύγρονο ρουστίκ, ethinc ή boho στυλ μια τέτοια τραπεζαρία μπορεί να αναδειχθεί διακοσμητικά ως το κορυφαίο έπιπλο του χώρου. 

Το βάψιμο και οι τεχνικές παλαίωσης με χρώματα κιμωλίας είναι ο τρόπος για να αλλάξει εντελώς όψη μια σκούρα και ίσως "μουντή" παλιά τραπεζαρία, έτσι ώστε αισθητικά και χρωματικά να ταιριάζει με τον χώρο που θα τοποθετηθεί. 

Τραπέζι και καρέκλες μπορούν να βαφτούν με χρώμα κιμωλίας χωρίς καμιά προεργασία, ακόμη και αν πρόκειται για λουστραρισμένα έπιπλα, σε όποια απόχρωση προτιμάτε ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέροντες διακοσμητικά είναι και οι συνδυασμοί αποχρώσεων, έτσι που οι καρέκλες να διαφέρουν χρωματικά από το τραπέζι. 

Με χρώματα κιμωλίας εκτός του ξύλινου μέρους μπορεί να βαφτεί και να ανανεωθεί ακόμη και το ύφασμα σε ταπετσαρισμένες καρέκλες, αν τόσο αυτό όσο και η εσωτερική επένδυση βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζονται αλλαγή. 

Οι διχρωμίες στις επιφάνειες του τραπεζιού που συνδυάζουν την φυσική απόχρωση του ξύλου με χρώμα είναι επίσης μια ιδιαίτερα κομψή και καλαίσθητη επιλογή. 

Το αντικέ λευκό ανήκει στις "πασπαρτού" επιλογές για τέτοιου είδους χρωματικούς συνδυασμούς που ταιριάζουν σε κάθε χώρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το βάψιμο ολόκληρου του τραπεζιού ή μόνο στις καρέκλες όπως και μόνο για το κάτω μέρος - πόδια του τραπεζιού αφήνοντας την κεντρική επιφάνεια στην φυσική απόχρωση του ξύλου. 

Όμως και το βάψιμο - παλαίωση με εντονότερα χρώματα ταιριάζει απόλυτα σε τραπέζια ή και καρέκλες κλασικού σχεδιασμού και μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ειδικά αν χρησιμοποιηθούν τεχνικές που θα τονίζουν σκαλίσματα και ανάγλυφα σημεία του επίπλου. 

Δείτε ΕΔΩ πολλές ακόμη ιδέες για βάψιμο - τεχνικές παλαίωσης σε τραπέζια. 

Η επιλογή της απόχρωσης είναι το καθοριστικότερο στοιχείο για να ενταχθεί πετυχημένα μια παλιά κλασική τραπεζαρία σε ένα σύγχρονο σπίτι και αυτό που θα την κάνει απόλυτα ταιριαστή και για χώρους που δεν διαθέτουν κανένα άλλο στοιχείο κλασικής διακόσμησης. 

Ακόμη και μια κλασική τραπεζαρία στην αρχική φυσική της όψη μπορεί να βρει την θέση της σε ένα πιο μοντέρνας αισθητικής σπίτι, αρκεί να τοποθετηθεί στο κατάλληλο σημείο και να πλαισιωθεί με πιο "ανάλαφρα" στοιχεία όπως για παράδειγμα πίνακες - κάδρα σε όχι κλασικό ύφος. 

Οι διαφορετικές από το τραπέζι καρέκλες όπως και η χρήση καθισμάτων όχι ξύλινων αλλά από διαφορετικά υλικά είναι επίσης ένας τρόπος ώστε να "ελαφρύνει" το γενικό σύνολο μιας τραπεζαρίας με κλασικό τραπέζι ώστε αυτή να ενσωματωθεί πλήρως ακόμη και σε χώρους ιδιαίτερα μοντέρνας αισθητικής. 

Οι κάθε τύπου καρέκλες με ξύλο και ψάθα, οι πλήρως επενδυμένες με ύφασμα καρέκλες - πολυθρόνες αλλά και τα μοντέρνου στυλ διάφανα ή χρωματιστά καθίσματα από πολυπροπυλένιο είναι κάποιοι από τους τύπους καθισμάτων που μπορεί να συνδυαστεί ένα κλασικό ξύλινο τραπέζι, ανάλογα με την γενική αισθητική και διακόσμηση του χώρου που θα τοποθετηθεί. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ