2023-11-19 20:36:03
Φωτογραφία για 6 Διαφορετικοί τρόποι διακόσμησης κρεβατοκάμαρας με καθρέφτες
Οι καθρέφτες ανήκουν στα πιο καλαίσθητα διακοσμητικά στοιχεία για κάθε χώρο του σπιτιού και ειδικά στον χώρο της κρεβατoκάμαρας ο διακοσμητικός τους ρόλος εύκολα συνδυάζεται με την λειτουργική τους χρήση.  

Το γεγονός ότι ειδικά οι μεγάλου μεγέθους καθρέφτες συμβάλλουν πολύ στην δημιουργία της αίσθησης μεγαλύτερου χώρου, τους κάνει ιδιαίτερα κατάλληλους για μικρά υπνοδωμάτια. 

Το ύφος του καθρέφτη μπορεί να συνδυάζεται απόλυτα με την γενική διακόσμηση του χώρου ή και να διαφέρει εντελώς αν για παράδειγμα επιλεγεί ένας καθρέφτης σε vintage ύφος που είναι ταιριαστός με πολλά διακοσμητικά στυλ, ακόμη και αν πρόκειται για το μοναδικό κομμάτι στον χώρο αυτής της αισθητικής. 

Σε καθρέφτη μπορεί να μετατραπεί και κάθε τύπου παλιά κορνίζα, όπως και κορνίζες που συχνά διαθέτουν σε πολύ καλές τιμές καταστήματα με παλιά - μεταχειρισμένα αντικείμενα, ενώ ακόμη και ένας σύγχρονης αισθητικής καθρέφτης με βάψιμο και μια απλή τεχνική παλαίωσης, με μεταλλικά χρώματα κιμωλίας, μπορεί να αποκτήσει εντελώς διαφορετική όψη.



Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που ένας καθρέφτης βρίσκει την θέση του στον χώρο του υπνοδωματίου είναι συνδυαστικά με ένα έπιπλο που εξυπηρετεί την χρήση της κλασικής "τουαλέτας". 

Συρταριέρες κάθε τύπου, ράφια τοίχου με αποθηκευτικούς χώρους αλλά και κάθε σχεδιασμού μικρά γραφεία, αντικέ μικρά έπιπλα κλπ που είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη χρήση μπορούν να συνδυαστούν με μικρούς αλλά και μεγαλύτερους καθρέφτες αντίστοιχης αισθητικής. 

Μεγάλοι αντικέ καθρέφτες τοίχου μπορούν θαυμάσια να συνδυαστούν με κάθε είδους τέτοιου επίπλου ή ακόμη και με ένα απλό ξύλινο ράφι και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική διαμόρφωση και ένα κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.

Χρωματικά ο καθρέφτης μπορεί και να διαφέρει από το έπιπλο ενώ το σχήμα του είναι καθαρά θέμα επιλογής. 

Το σημαντικότερο για το "σετάρισμα" του επίπλου με τον καθρέφτη είναι το μέγεθός του, ανάλογα τόσο με τις διαστάσεις του τοίχου όσο και με αυτές του επίπλου, πάντως γενικά οι μεγάλοι καθρέφτες τοίχου λειτουργούν πολύ πιο ιδιαίτερα διακοσμητικά.

Οι διαφορετικές γεωμετρικές φόρμες των κομματιών, για παράδειγμα η χρήση ενός στρογγυλού καθρέφτη σε συνδυασμό με απόλυτα ίσια - τετραγωνισμένα έπιπλα, επίσης λειτουργεί ιδιαίτερα διακοσμητικά.

Οι αντικέ σπαστοί καθρέφτες είναι επίσης μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή για την συγκεκριμένη χρήση, σε συνδυασμό με ένα λιτής αισθητικής έπιπλο. 



Οι μεγάλου μεγέθους μεγέθους καθρέφτες τοίχου, μεμονωμένα χωρίς έπιπλο, είναι επίσης ένας τρόπος ώστε ο καθρέφτης εκτός της λειτουργικής του χρήσης να αξιοποιηθεί και ως ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο του υπνοδωματίου. 

Ολόσωμοι καθρέφτες δαπέδου.

Από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές διαμόρφωσης για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας και ο τρόπος ώστε ένας τέτοιος μεγάλος καθρέφτης να μετατραπεί στο κεντρικό στοιχείο του χώρου και ταυτόχρονα να δημιουργήσει την αίσθηση πως αυτός είναι πολύ πιο ευρύχωρος. 

Με παρόμοιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθρέφτες vintage αλλά και πιο σύγχρονης αισθητικής, ανάλογα με την γενική διαμόρφωση - διακόσμηση του δωματίου. 

Καθρέφτες τοίχου σε συνδυασμό με ένα έπιπλο χρήσης κομοδίνου. 

Επίσης πολύ ιδιαίτερη επιλογή που αισθητικά μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε διακοσμητικο στυλ, ανάλογα τόσο με το στυλ του καθρέφτη όσο και με αυτό που επίπλου. 

Οι φωτισμένοι καθρέφτες τοίχου ή δαπέδου, στο ύφος που έχουν οι αντίστοιχοι σε θεατρικά καμαρίνια, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο σε υπνοδωμάτια σύγχρονης και νεανικής αισθητικής. 

Ο πιο απλός τρόπος για να φωτιστεί ένας απλός μεγάλος καθρέφτης είναι μια σειρά led τοποθετημένα περιμετρικά του πλαισίου του. 

Μια γκαλερί τοίχου με μικρούς καθρέφτες. 

Μικρού και μεσαίου μεγέθους καθρέφτες κάθε σχήματος μπορούν να τοποθετηθούν σε έναν τοίχο της κρεβατοκάμαρας, όπως ακριβώς και σε κάθε άλλο χώρο του σπιτιού, αντί για κάδρα, πίνακες κλπ 

Και οι συνθέσεις αυτής της μορφής δημιουργούν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου και είναι ακόμη πιο ιδιαίτερες αισθητικά αν δημιουργηθούν σε ένα σημείο του τοίχου που επιτρέπει την αντανάκλαση κάποιων άλλων διακοσμητικών στοιχείων του χώρου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έντονα χρώματα, φυτά εσωτερικού χώρου κλπ 

Καθρέφτης στην πόρτες της ντουλάπας. 

Ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου σε ένα μικρών διαστάσεων υπνοδωμάτιο. 

Με καθρέφτη μπορούν να επενδυθούν και εκ των υστέρων της αρχικής κατασκευής τους πόρτες ντουλάπες κάθε τύπου, σταθερές, σπαστές, συρόμενες κλπ 

Για την συγκεκριμένη χρήση, ειδικά σε μικρές ντουλάπες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτοκόλλητος καθρέφτης. 

Τέλος η πιο εντυπωσιακή αισθητικά επιλογή δεν είναι άλλη από τις κλασικές ξύλινες ντουλάπες με καθρέφτη.

Aν βεβαίως το ύφος τους ταιριάζει στην γενική διακόσμηση του χώρου ή αν έχετε φανεί προνοητικοί ώστε να έχετε κρατήσει ένα τέτοιο παλιό έπιπλο από την μαμά ή την γιαγιά :) 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ