2023-11-22 13:30:03
Φωτογραφία για Νατάσσα Μποφίλιου για το «χοντρή» στον «Άδωνι»: «Είναι επικίνδυνη η λογοκρισία της τέχνης»
Η Νατάσσα Μποφίλιου τοποθετήθηκε για την αφαίρεση της λέξης «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις», που αποφάσισε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Αν ένιωσε ότι πρέπει να κάνει αυτό, καλώς το έκανε. Η γνώμη μου είναι ότι τα τραγούδια γράφονται πάντα σε ένα ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο και αντικατοπτρίζουν αυτό που συνέβαινε τότε. Είναι λίγο επικίνδυνο η λογοκρισία της τέχνης σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Βγάζοντάς τη δηλαδή από την εποχή, από το πώς γράφτηκε αυτό, ποιο ήταν το πλαίσιο Θεωρώ όμως ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να δρουν ελεύθεροι», δήλωσε η τραγουδίστρια.

«Όλο το σουργελαριό ασχολείται με τη “χοντρή” του “Άδωνι”. Αίσχος!»

Με αιχμηρή γλώσσα σχολίασε τις αντιδράσεις γύρω από την απόφαση που πήρε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις», ο Σταμάτης Κραουνάκης.

«Δεν περίμενα ότι 40 χρόνια μετά αφού έγραψα τον Άδωνι οι πανεπιστημιακοί της χώρας θα ασχολούνται με τη «χοντρή νευρικιά»;

«Πολλή φασαρία για το τίποτα, σε μια στιγμή που καίγεται η Παλαιστίνη όλο το “σουργελαριό”, η ανάπηρη δημοσιογραφία και τα κανάλια ασχολούνται με τη “χοντρή” του τραγουδιού; Αυτό είναι αίσχος!».

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ