2023-11-30 10:52:23
Φωτογραφία για 50+ Χριστουγεννιάτικες ιδέες με θαλασσόξυλα
To ξύλο σε όλες του τις ...εκδοχές, από το πιο ακριβό, εκλεπτυσμένο και δουλεμένο έως την πιο φυσική και ακατέργαστη  μορφή του, είναι από τα ασυναγώνιστης αισθητικής υλικά όπου κι αν χρησιμοποιηθεί και φυσικά και στις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. 

Εκτός από κλαδιά-κορμούς ή ξύλα από παλέτες και τα κάθε μορφής θαλασσόξυλα είναι μια εξαιρετική ...πρώτη ύλη και για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις-κατασκευές.

Δέντρα, στολίδια, στεφάνια, γιρλάντες κλπ. μπορούν θαυμάσια να δημιουργηθούν από μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια ξύλου που θα βρείτε ξεβρασμένα σε κάποια ακτή και άσχετα αν το συγκεκριμένο είδος είναι ταυτισμένο με τα ...καλοκαίρια μας, ο χειμώνας είναι η κατ΄εξοχήν εποχή που στις παραλίες θα βρείτε πολύ περισσότερα τέτοια ξύλα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.  

Ο τρόπος "σύνθεσης"  χριστουγεννιάτικων κατασκευών δεν διαφέρει σε τίποτα από τον γενικό τρόπο που μπορεί κανείς να δουλέψει-επεξεργαστεί θαλασσόξυλα. 


Όπου χρειαστεί να τα κολλήσετε θα το κάνετε με πιστόλι σιλικόνης, για να τα τρυπήσετε θα χρησιμοποιήσετε απλό μικρό τρυπάνι, με ένα σκαρπέλο-κατσαβίδι ή όποιο άλλο διαθέσιμο εργαλείο - αιχμηρό αντικείμενο σας εξυπηρετεί η επιφάνειά τους μπορεί να σκαφτεί λίγο ή περισσότερο και φυσικά με βερνίκι ξύλου ή κάθε είδους ακρυλικό χρώμα θα τα βάψετε σε όποιες αποχρώσεις θέλετε. 

Μικρά κρεμαστά στολίδια από θαλασσόξυλα στα οποία μπορείτε να δώσετε όψη ...άγιου βασίλη, αγγέλων κλπ. μπορούν να βαφτούν, ακόμη και με τέμπερες.

Για να δημιουργήσετε κανονικά χριστουγεννιάτικα δέντρα από θαλασσόξυλα θα χρειαστεί να τρυπήσετε τα ξύλα στο κέντρο τους με απλό τρυπάνι και στη συνέχεια να τα περάσετε διαδοχικά και ανά μέγεθος, ξεκινώντας από τα μεγαλύτερα σε μήκος, σε μια μεταλλική ράβδο στήριξης, στερεωμένη-βιδωμένη στο κάτω μέρος της πάνω σε ένα επίπεδο κομμάτι ξύλου ανάλογου μεγέθους με το συνολικό μέγεθος του δέντρου.  

Τα θαλασσόξυλα είναι ιδανικά, μόνα τους ή και συνδυασμένα με ξερά κλαδιά, για κατασκευές εναλλακτικών δέντρων στολισμένων στον ...τοίχο. 

Τα χριστουγεννιάτικα καραβάκια είναι επίσης ένας τύπος κατασκευών που τα θαλασσόξυλα ταιριάζουν πολύ και μπορείτε να τα δημιουργήσετε ακόμη και με 3-4 ξύλα δεμένα μεταξύ τους με σπάγγο-πετονιά ή κολλημένα με πιστόλι σιλικόνης και διακοσμημένα με φωτάκια led.

Για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στεφάνια θα χρειαστείτε μικρού μεγέθους θαλασσόξυλα που θα κολλήσετε σε κυκλικό σχηματισμό πάνω σε μια αντίστοιχου μεγέθους βάση φτιαγμένη από απλό σκληρό χαρτόνι. 

Κολλώντας θαλασσόξυλα μεταξύ τους μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα και καλαίσθητα κομμάτια για επιτραπέζιες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. Δώστε στα ξύλα σχήμα "καλαθιού" και προσθέστε μερικά ακόμη στοιχεία από φυσικά υλικά, κεριά κλπ. 

Παρ΄όλο που δίνουν την εντύπωση ότι αρχικά μπορούν να "σταθούν" και κολλημένα, μεταξύ τους ή πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια-αντικείμενο, με ατλακόλ ή κόλλα γενικής χρήσης,  μετά λίγο διάστημα θα ξεκολλήσουν γι΄αυτό και σε κάθε τύπου κατασκευές χρησιμοποιείστε αποκλειστικά πιστόλι σιλικόνης.  

Και φυσικά είναι από τα πιο καλαίσθητα υλικά για καλλιτεχνικές δημιουργίες με χριστουγεννιάτικα θέματα, ειδικά τα θαλασσόξυλα σε ιδιαίτερα σχήματα.   

Πολύ ιδιαίτερες γιορτινές κατασκευές μπορείτε να δημιουργήσετε και κολλώντας θαλασσόξυλα σε σχηματισμό έλατου πάνω σε καμβάδες ζωγραφικής ή απλά κομμάτια ξύλου. Χρησιμοποιείστε επιπρόσθετα μικρά διακοσμητικά ή φωτάκια led.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ