2023-12-26 19:53:48
Φωτογραφία για Ισραήλ: «Ο πόλεμος θα διαρκέσει ακόμη πολλούς μήνες – Θα φτάσουμε στην ηγεσία της Χαμάς»
Ο πόλεμος κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «θα διαρκέσει για πολλούς μήνες ακόμη» δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ισραήλ, Χερζί Χαλεβί, τονίζοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα φτάσουν στην ηγεσία της οργάνωσης.

«Οι στόχοι αυτού του πολέμου δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν. Ο πόλεμος θα κρατήσει ακόμη πολλούς μήνες», δήλωσε ο Χαλεβί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνάντηση που είχε με στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να διαλύσεις μια τρομοκρατική οργάνωση. Θα φτάσουμε στην ηγεσία της Χαμάς», διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να σιγήσουν τα όπλα, έπειτα από δύο και πλέον μήνες πολέμου δεν διαφαίνεται καμία ανάπαυλα και το Ισραήλ διαμηνύει πως θα ενταθούν οι επιχειρήσεις για να «καταστραφεί» η Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Δευτέρα πως δεν θα υπάρξει ειρήνη παρά αφού η Λωρίδα της Γάζας «αποστρατιωτικοποιηθεί» και αφού «αποριζοσπαστικοποιηθεί» η «παλαιστινιακή κοινωνία». «Δεν θα σταματήσουμε (…) θα εντείνουμε τις μάχες τις ημέρες που έρχονται. Αυτός θα είναι μακρύς πόλεμος», διεμήνυσε ο Νετανιάχου, αφού επισκέφθηκε στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις στήλες των άρθρων γνώμης της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, ο Iσραηλινός πρωθυπουργός όρισε τρία «προαπαιτούμενα» για να υπάρξει ειρήνη. «Η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, η Γάζα πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και η παλαιστινιακή κοινωνία πρέπει να αποριζοσπαστικοποιηθεί», τόνισε.

Χαμάς: Σχεδόν 21.000 οι νεκροί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.915 ανθρώπους, από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε σήμερα «τη βαθιά ανησυχία του» για τη συνέχιση των ισραηλινών βομβαρδισμών στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και παρότρυνε τις ισραηλινές δυνάμεις να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό.

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στο κέντρο της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. (…) Όλες οι επιθέσεις πρέπει να σέβονται αυστηρά τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ιδίως τη διάκριση (μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών στόχων), την αρχή της αναλογικότητας και της πρόληψης», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σεϊφ Μαγκάνγκο. «Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός ότι οι τελευταίοι σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις έδωσαν εντολή στους κατοίκους στο νότιο τμήμα της Γάζας να μετακινηθούν προς το κέντρο της Γάζας και προς το Ταλ αλ Σουλτάν στη Ράφα» πρόσθεσε ο ίδιος.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ