2023-12-28 09:48:52
Φωτογραφία για Τζανάκης: Πανσπερμία κορωνοϊού και λοιμώξεων - Αναμένεται εκτόξευση μετά τις γιορτές



 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ανέφερε πως «υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορωνοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές».

Εξήγησε παράλληλα, ότι πρόκειται για άτομα «συνήθως μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν προβεί στον απαραίτητο εμβολιασμό τους», κάτι που όπως είπε «θα τους προφύλασσε απ’ αυτή τη νοσηλεία και την εισαγωγή στο νοσοκομείο».

Συμπλήρωσε λέγοντας πως «αν είχε γίνει το εμβόλιο μπορεί να είχαμε λιγότερες μολύνσεις, περίπου 50% πιο κάτω, αλλά σίγουρα θα είχαμε ένα ποσοστό εισαγωγών πολλές δεκάδες φορές πιο κάτω, σε ένα ποσοστό 60-70%, και να γλυτώναμε τις νοσηλείες».



Σχετικά με τον κορωνοϊό, ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε: «Καθημερινά γίνονται περίπου 1.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κατέληγαν στο νοσοκομείο πιθανότατα, αν δεν συνταγογραφούνταν τα αντιικά φάρμακα για τον κορωνοϊό». Πρόσθεσε πως «τον Νοέμβριο αυτές οι συνταγές ήταν περίπου 300. Τώρα έχουν τετραπλασιαστεί».





Ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο και για την εμβολιαστική κάλυψη για τη γρίπη, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ υψηλή αλλά δεν είναι πρέπουσα. Επισήμανε ωστόσο πως «σαφώς είναι καλύτερη απ’ αυτήν του κορωνοϊου».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι «οι θερμοκρασίες είναι καλές για την εποχή, αλλά συγχρωτιζόμαστε για να ψωνίσουμε και να κινηθούμε. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αναπτυχθούν και να μεταδοθούν οι αναπνευστικοί ιοί σε μεγάλη κλίμακα».

Υπογράμμισε πως μετά τις γιορτές «αναμένεται να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιώσεων και θα πρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να προστρέξουν να εμβολιαστούν».

Ο Νίκος Τζανάκης συνέστησε «τα μικρότερα παιδιά δεν θα πρέπει να εκτίθενται σ’ όλη αυτή τη γκάμα των ιώσεων», αλλά και «όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες, καλό είναι όταν βγουν από το σπίτι να φορέσουν μάσκα», τονίζοντας «ιδίως όσοι πάσχουν από κάποιο σύμπτωμα αναπνευστικής λοίμωξης».

www.lifo.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ