2024-01-07 08:02:14
Φωτογραφία για Wi-Fi 7: Η επόμενη γενιά εστιάζει σε αξιοπιστία και  μειωμένη καθυστέρηση

 



Το Wi-Fi, η τεχνολογία που έχει γίνει συνώνυμο της ασύρματης συνδεσιμότητας, ετοιμάζεται για μια μεγάλη επανάσταση με την άφιξη του Wi-Fi 7. Αυτό το ασύρματο πρότυπο επόμενης γενιάς υπόσχεται να προσφέρει μια μετασχηματιστική εμπειρία, προσφέροντας σημαντικές βελτιώσεις στην αξιοπιστία, την καθυστέρηση και την απόδοση δεδομένων.



 

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα που χαρακτηρίζει το Wi-Fi 7 είναι οι λειτουργίες πολλαπλών συνδέσεων (MLO), μια επαναστατική προσέγγιση που σπάει τους περιορισμούς των παραδοσιακών δικτύων Wi-Fi ενός καναλιού. Η MLO επιτρέπει στις συσκευές να μεταδίδουν δεδομένα σε πολλαπλά κανάλια ή ζώνες συχνοτήτων ταυτόχρονα, παρέχοντας πρωτοφανή ανθεκτικότητα στις παρεμβολές και μειώνοντας την καθυστέρηση σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα

. Για να συμπληρώσει την ενισχυμένη αξιοπιστία του MLO, το Wi-Fi 7 εισάγει επίσης σημαντική ενίσχυση του εύρους ζώνης. Το μέγεθος καναλιού, το πλάτος του φάσματος συχνοτήτων που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση δεδομένων, έχει διπλασιαστεί από 160MHz σε μέγιστο 320MHz. Αυτή η σημαντική επέκταση του εύρους ζώνης επιτρέπει την ταχύτερη μετάδοση δεδομένων και την ταυτόχρονη υποστήριξη πολλαπλών εφαρμογών υψηλού εύρους ζώνης.

 

Σε περιπτώσεις όπου τα πλήρη κανάλια των 320MHz δεν είναι διαθέσιμα λόγω περιορισμών στο φάσμα, το Wi-Fi 7 εισάγει μια πρωτοποριακή τεχνική που ονομάζεται puncturing. Η διάτρηση επιτρέπει στις συσκευές να χρησιμοποιούν μόνο τα αχρησιμοποίητα τμήματα ενός καναλιού, μεγιστοποιώντας το διαθέσιμο εύρος ζώνης και εξασφαλίζοντας αποτελεσματική μετάδοση δεδομένων ακόμη και σε περιβάλλοντα με μεγάλη συμφόρηση.

 

Για τη διατήρηση της συνοχής και τη διασφάλιση της συμβατότητας μεταξύ των συσκευών Wi-Fi 7, η Wi-Fi Alliance εισάγει το πρόγραμμα Wi-Fi Certified 7. Αυτό το πρόγραμμα θα ελέγχει αυστηρά τις συσκευές Wi-Fi 7 σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου για την ασφάλεια, τη διαλειτουργικότητα και τις επιδόσεις. Οι πιστοποιημένες συσκευές θα φέρουν τη σφραγίδα Wi-Fi 7, που εγγυάται αξιόπιστη και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα.

 

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας Wi-Fi δεν σταματά ποτέ, και οι εργασίες για την επόμενη γενιά, γνωστή ως Wi-Fi 8, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Το Wi-Fi 8 αναμένεται να βασιστεί περαιτέρω στις εξελίξεις του Wi-Fi 7, βελτιώνοντας περαιτέρω την αξιοπιστία, την καθυστέρηση και την απόδοση δεδομένων.

 

Με τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις επιδόσεων, το Wi-Fi 7 είναι έτοιμο να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τον κόσμο. Οι επιχειρήσεις, οι καταναλωτές και οι βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο θα επωφεληθούν από τη βελτιωμένη αξιοπιστία, τη μειωμένη καθυστέρηση και τις ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων που προσφέρει το Wi-Fi 7. Από τις συναρπαστικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας μέχρι την απρόσκοπτη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο, το Wi-Fi 7 θα ανοίξει το δρόμο για ένα μέλλον με απεριόριστες δυνατότητες.



wi-fi 7 mlo 320mhz wi-fi alliance

 Πηγή

Φωτογραφία: ieee.org

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ