2024-01-16 08:47:35
Φωτογραφία για Εισαγγελέας για τις καταστροφές των γραμμών του «Μουτζούρη» στην Αγριά
Η εισαγγελία παρενέβη στην υπόθεση του ξηλώματος των γραμμών του Μουτζούρη στην Αγριά, με εντολή της δημοτικής αρχής Βόλου. Η εισαγγελική εντολή για να ερευνηθεί παράνομη επέμβαση σε μνημείο δόθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο κατέθεσε μήνυση και η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων καθώς έγινε αυτοψία και διαπιστώθηκε πως όχι μόνο ξηλώθηκαν αλλά εξαφανίστηκαν και 30 μέτρα γραμμών που είναι χαρακτηρισμένες ως «μνημείο».

gegonota.news

Στις 11 Ιανουαρίου έγινε από την δημοτική παρέμβαση στην Αγριά με σκαπτικό μηχάνημα του δήμου που ξεκίνησε το ξήλωμα στην παραλιακή με το δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο να δηλώνει ότι είναι απόφαση της δημοτικής αρχής να προβεί σε μια πράξη προστασίας της περιοχής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ έχει και τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Αγριάς, μιας και το τρενάκι ξεκινά τις διαδρομές του προς Μηλιές από το σταθμό της Αγριάς και μετά, άρα οι συγκεκριμένες γραμμές έχουν περιέλθει σε αχρηστία. Η ηγεσία του Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εφορείας Νεοτέρων της Θεσσαλίας κ. Ρέα Γεωργίου να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά του δημάρχου Βόλου και του ΟΣΕ στις 12 Δεκεμβρίου ημέρα που εκδόθηκε και εντολή διακοπής εργασιών. .


Την ίδια ημέρα ο Α. Μπέος επιτέθηκε στην κ. Γεωργίου και δήλωσε πως υπήρξε συνεννόηση με τον ΟΣΕ για τις αναγκαίες εργασίες απομάκρυνσης μπάζω, αποκατάστασης κυβόλιθων και επανατοποθέτησης των γραμμών, ενώ σε αυτοψία της Εφορείας το Σάββατο, οι γραμμές δεν βρέθηκαν πουθενά και δεν κατατέθηκε μήνυση μόνο κατά του δημάρχου Βόλου αλλά και κατά του ΟΣΕ που άφησε 4 μήνες τις γραμμές απροστάτευτες .

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ